Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A halál állatkertje

Így nevezik a Surabaya Zoo-t, amely egy botanikus- és állatkert a kelet-jávai Surabaya városában, Indonéziában. Ez talán a legrosszabb, legembertelenebb állatkert a bolygón. Az állatok nem jutnak elegendő élelemhez, nincs megfelelő orvosi ellátás, apró ketrecekben sínylődnek lehetetlen körülmények között. Becslések szerint havonta 25 állat hal meg nem természetes okból. Az emberek a világ minden tájáról petíciót írtak alá, hogy bezárják az állatkertet.

Tovább


Az autó nélküli város mítosza

Több internetes portál is csodaként számolt be egy amerikai városkáról, amely már 116 éve betiltotta az autók használatát. Mennyi a valóság és mennyi a mítosz a történetből?

A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

A történet röviden: Az amerikai Mackinak a világ egyetlen autómentes városa. 1898-ban rendeletet hoztak, hogy nem kérnek a büdös és zajos masinákból, ezért kitiltották a városból az autókat. A városba nem hajthatnak be autók, csak lovaskocsival, kerékpárral, és elektromos mopedekkel közlekednek az emberek. A szállító gépjárművek is csak elektromosak lehetnek. Egy gyönyörű, tiszta, és csöndes idilli város. A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

Nos, ez a történet is a "Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak" típusú történetmesélés példája. A történet igaz, de…

Tovább


Sokkoló üvegpadló

A kilátók szívesen sokkolják a látogatókat azzal, hogy a padlót egy részen lecserélik üvegpadlóra. Csak a saját félelmeinkkel kel megküzdenünk, mert ezek a ragasztott üveglapok annyira erősek, hogy akár egy elefánt is táncolhatna rajta. A kínai üvegösvény, a kanadai üvegpatkó-kilátó, és a chicagoi Skydeck után üvegpadlójú tornyok és kilátók a világ minden tájáról.

Tovább


Barlangban bulizni

Egy egyszerű földes utca vezet ki a városból, és ennek végén található Trinidad legjobb bulizóhelye.

Tovább


Menyasszonyt a kínai piacról

Alig használt vőlegény, kis értékcsökkenésű menyasszony eladó.

Minden szombaton és vasárnap, dél és délután öt között, függetlenül attól, hogy amilyen az időjárás, a sanghaji Népligetben egyik sarka zsúfolt az emberektől. Olyan szülök vannak itt ilyenkor, akiknek gyerekei még nem házasodtak meg. Jöttek, hogy részt vegyenek a házassági piacon. A falakon és a fákon több száz, több ezer gyermek adatai, akik gyakran nem is tudnak erről.

Tovább


A legmagasabb mászófal

Nem mászásra épült, de ez a mászófalak Everestje.

Svájc, Luzzone-tó. A mesetrségges tó vizét egy hatalmas, betongát tartja vissza.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Kagga Kamma

Egy kis kőkorszaki nyaralás

Ki akarod próbálni, hogy nyaralnál Frédinél a kőkorszakban?

Tovább


Eszközök, amikkel nem akarsz találkozni

Azt pláne nem, hogy használják rajtad. Középkori kínzóeszközök gyűjteménye.

Tovább


Milyen eszement járgány ez?

Mire lehet használni egy fél teherautót? Hát erre.

Tovább


Legkirályabb VW bogár

Ez a Volkswagen bogár 1975-ben épült. Tulajdonosa nem elég, hogy fa kasznit épített, hanem mindezt 50 000 kicsi fapikkelyből tette. A felújítás az autó külső és belső felületeit egyaránt érintette. Most már inkább egy tatura emlékeztet. Viszont nem kell a rozsdától tartani. Csak a szútól.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog