Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zunderti virágfesztivál

Kizárólag dáliát lehet felhasználni

Tovább


Csillagok a bringa alatt

A világ legszebb kerékpárútja Van Gogh festményére emlékeztet.

Tovább


A világ legnagyobb virágoskertje

Minden évben hétmillió virághagymát ültetnek el.

Tovább


Repülő híd

Ennek a felnyitható hídnak nincs párja a világban.

Aki egyszer látja a Slauerhoffbrug-ot, az sosem felejti el. Hollandiában Leeuwarden városában épült.


Nagyobb térképre váltás

A híd középső 15x15 méteres darabja emelkedik fel. De nem a megszokott módon, hanem az egyik sarkánál fogva. Ezért repülő hídnek is becézik.

Tovább


Csúszda a disznóknak

Egy holland gazda az állattenyésztő telepén a disznóknak beállított egy csúszdát. A malacok örömmel csúszdáznak le rajta, és érkeznek meg a híg sárba.

Tovább


Utrechti lebegő prostik

A holland város Utrecht két helyről híres igazán: a gépzene múzeumról, és a lebegő prostikról.

A város bordély-negyede egy csatornán úszik A Zandpad mellett. A lányok uszályokon dolgoznak.

Tovább


Csalóka térhatású rajzok

Ramon Bruin 30 éves holland autodidakta, szabadúszó művész. Az ideje nagy részében airbrush technikával egyedi festményeket és freskókat készít motorkerékpárokra, sisakokra, gitárokra, és még sok másra. Hobbija a térhatású, optikai csalódást okozó rajzok készítése. Megtalálod a Facebookon is.

Tovább


Legrosszabb börtönből luxusszálloda

Hollandia legrosszabb hírű börtönéből luxusszálloda lett. A Het Arresthuis közel százötven éven át szolgált börtönként, míg 2007-ben el nem költöztették az utolsó rabot is. Az épületet megvásárolták, felújították, és exkluzív szálloda lett belőle. Nem az a most divatos, megőrizzük a börtönérzést, hogy egy-két éjszakát itt borzongjanak a vendégek, hanem igazi luxust kap, aki itt tölt néhány éjszakát. Persze lehet rabruhában bulizni, a rácsok és a zárkaajtók is megvannak még, de minden más. Minden nagyon más. Azt hiszem, nem ilyen cellákra és konyhára emlékeznek a hajdani lakók. Egy éjszakára egy kétágyas szoba 140-220 euró.

Tovább


A világ legnagyobb arca csak repülőről látható

Nem egy ősi, ismeretlen művészek által készített képről van szó, hanem egy modern alkotásról. A világ legnagyobb portréját Jorge Rodríguez-Gerada készítette Amszterdamban, a repülőtér közelében. A két futballpálya méretű kép kialakításához földmérőkre és földgépekre volt szükség, és csak a repülőkről látható.A kép szerényen a művészt ábrázolja. Akinek nem elég a FaceBook profil...

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Egy kis bikaszem ebédre

Napi videó:   Ilyen Dubaiban a szilveszteri tüzijáték

Napi fotó:  Tűz esetén...

(via urbanstreetart)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Holland vizi-virágkarnevál

A Westland Úszó Virág Parádé (Varend Corso Westland) egy egyedülálló, színes, évente megrendezésre kerülő esemény Hollandiában.

Augusztusban mintegy hatvan hajót díszítenek fel pompás virágokkal, növényekkel, gyümölcsökkel és zöldségekkel. Így felékesítve futnak ki a csatornára. A varázslatos konvoj mintegy 70 kilométeres utat jár be a falusi központok között: Westland, Midden-Delfland, Vlaardingen, Rijswijk, Hága, és Delft.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog