Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gondolatolvasó

Csináld végig, és meg fogsz lepődni:

Természetesen szó sincs gondolatolvasásról, csak egy gondosan összeállított trükk az egész. A megoldás nem is olyan bonyolult.

Tovább


Befagytak a gondolák

Velencét sem kímélte a sarkvidéki levegő. Ahogy elborította Olaszországot a hó, és belepte a hideg, az Adria sem tudta megvédeni Európa ékkövét. Évtizedek után újra befagyott a lagúnák városa. De ez csak egy újabb csodás arcát mutatja meg a városnak.

Tovább


Az ember klónozása

Amikor az emberklónozás bukkan fel a különböző filmekben, az alkotók már nem annak egyszerű problémáival foglalkoznak, hanem a végletekkel. Tökéletesen kiforrott módszerek, gyorsaság, megbízhatóság. Csak egy megrendelés, egy minta, és indulhat a másolás. Minden, amire azt hisszük, szükségünk van.

Ennek tökéletes esszenciája A hatodik napon című film (A sztori nem nagy durranás, de a felvetett problémák teljesen hitelesek). Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) helikopterpilóta boldogan él családjával, ám egy nap - éppen egy olyan napon, amikor súlyos balesetet érte - rá kell jönnie, hogy eddigi boldogsága átmeneti volt, és valaki elvette tőle. Hogy ki? Adam Gibson. Önmaga tökéletes mása költözött be a házába, felesége és gyermeke mellé. A férfi azonban ragaszkodik az életéhez: meg akarja tudni, ki játszik vele, és milyen játékot. Hamarosan ráébred, hogy balesete után halottnak hitték, és egy cég elkövette a legsúlyosabb vétséget. Klónozta őt. A nagyvállalat természetesen mindent megtenne, hogy eltüntesse bűne nyomait.

Tehát ez a kép él az átlagemberben a klónozásról, egy délután alatt tökéletes másolat készíthető egy emberről. Na jó, legyen pár nap. Ez azonban már messze túllép annak hatáskörén. Itt már nemcsak klónozásról van szó, hanem fizikai és szellemi másolatkészítésről. Ez más tudományágak és más módszerek fejlődését is megköveteli.

Tovább


Gondolatolvasó kutyák

Akinek van kutyája, és hosszú évek óta él vele közös fedél alatt, tudja, hogy ezek a jószágok mennyire értelmesek, mennyire ragaszkodnak az emberhez, milyen empátia van bennük. Néha mintha előbb hajtanák végre a parancsot, mint ahogy kimondjuk. Szinte gazdáik gondolatát is kitalálják. Az emberben az a gondolat ver fészket, hogy szinte belelátnak a fejünkbe.

Ez nem csak nekem jutott eszembe, hanem amerikai kutatóknak is. Olvasom a hírügynökségi hírek között, hogy kísérletezés után ők arra az eredményre jutottak, hogy a kutyák feltehetően velük születetten képesek olvasni az emberek gondolataiban.

Egyfajta "ebtelepátia" létezését már korábban is feltételezték tudósok, illetve gazdik, mivel számosan tapasztalták, hogy kutyájuk kitalálja gondolataikat. A Florida Egyetem kutatói nemrégiben megerősítették a hipotézist egy kísérlettel.

Kutyákat és farkasokat engedtek élelmet kunyerálni embertől. Utóbbiból kettő alany közül választhattak az állatok: az egyik ember rájuk figyelt, a másik közömbös volt irányukban. Megmutatkozott, hogy bizonyos körülmények között még a farkasok is érzékelték az emberi figyelmet, a kutyák pedig náluk jóval határozottabban.

A tudósok szerint mindebből az következik, hogy a kutyák veleszületett képessége az emberi elme állapotának-hangulatának érzékelése, hiszen farkasok is képesek rá. Az is igaz, hogy ez a képesség erősödik, ha "embergazdag" környezetben él a kutya.

 

 Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szupercsiga

Poliptámadás

Gigászi hangyakolónia

Labda akadt a csuka torkán

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog