Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A lufiszobrászok királya

A Masayoshi Matsumoto japán művész évtizedek óta bonyolult szobrokat készít léggömbökből. egy-egy darab elkészítése két-hat órát vesz igénybe, teljesen léggömbökből készül, amelyekben nincs jelölő, matrica vagy szalag.

lufi léggömb szobor

Tovább


Buborék-házak

Egy hely, ahol komolyan vették Mézga Aladár és Mikrobi ötletét.

A világ érdekes Hollandia buborék gömb ház

Tovább


Lufivarázslat

Ha hiszed, ha nem, ezek csak léggömbök. Maszajosi Macumoto japán művész léggömb szobrai. A mulandóság 30 gyönyörű alkotása.A világ érdekes léggömb lufi szobor állat hajtogatás

Tovább


Világűr a kezedben

A japán művész, Satoshi Tomizu egészen különleges üvegtárgyakat készít: mintha a világűrt és a bolygókat vehetnéd a kezedbe.

A világ érdekes üveg világűr bolygó üveggömb

Tovább


Tragikus lufi-világcsúcs

1986. szeptember 27-én egy clevelandi közparkból másfél millió léggömböt engedtek fel, hogy megdöntsék a világcsúcsot.Csodás látvány az elképesztő mennyiségű lufi.

Tovább


Titokzatos körök a tenger fenekén

Rejtélyes kört találtak a tenger fenekén. A nem túl mély, mindössze 25 méteres víz fenekén közel két méter átmérőjű, titokzatos mintázatú kört fedezett Fel Yoji Ookata.

Yoji Ookata japán fényképész, aki annak szentelte az egész életét, hogy feltárja a Japán-tenger titkait, 21 évesen tett búvárvizsgát, és a következő ötven évet a vízalatti fotózásnak szentelte.

Nemrégiben, amikor az ország déli felében Amami Oshima közelében merült, akkor vette észre azt a foltos valamit, amilyennel még soha nem találkozott.  A hullámzó homokban furcsán szabályos geometriai minta tűnt fel. A jelenségre nem talált magyarázatot, ezért filmesekkel újra visszatért a helyszínre.

 

Nem kell egyből ufókra gyanakodni, a csapat érdekes megoldást talált a rejtélyre. A furcsa ábra készítője egy kis gömbhal volt. A mindössze néhány centiméter hosszúságú állat úszik fáradhatatlanul éjjel-nappal, hogy létrehozza alkotását.

Gondos megfigyelés után a csapat megtalálta a körök magyarázatát is. A nőstény halak vonzódnak a hím által felépített hegyekhez és völgyekhez. Ha összejön a frigy, a nőstény a kör közepén rakja le az ikráit.

A rajzolat az óceán természetes áramlatait szabályozza, és ezzel védik a kényes utódokat. A tudósok úgy találták, a nagyobb bordákra jobban buknak a nőstények, nagyobb a párosodás esélye.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:    Könnyű őszi ebéd

Napi videó:   Minden álma valóra vált...

Napi fotó:  Átsétálnál alatta?

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Privát mini tengeralattjáró

Piknik a tengerparton

Barlang-étterem kilátással a tengerre

(via twistedshifter)

Tovább


Legkirályabb vizi játékok

Jéghegy mászófal

Tovább


A természet csodái: Jéggömbök a tengerparton

A természet furcsa szeszélye nyomán nagy ritkán jéggömbök boríthatnak egy-egy tengerpartot.

Nem véletlenül írtam hógolyók helyett jéggömböket. A hógolyókat az emberek gyúrják, ezeket pedig a szél és a víz. Valamint nem csak hóból állnak, hanem megfagyott vizes hóból.

Tovább


Nekem ez kell: dobálható panoráma-kamera

Imádom a panoráma-fotókat, különösen a gömbpanoráma nyűgöz le. Úgy nézhetek körbe, mintha ott állnék a fotós helyén. Pár napja be is mutattam itt egy remek gömbpanoráma oldalt a Machu Picchuról. Régóta szeretnék én is ilyen képeket készíteni. Az elv egyszerű: Minden irányban egymást átfedő képeket kell készíteni. Ezt egy szoftver összerakja egyetlen gömbfelületté.

Egy élelmes német diák azonban egy elképesztően egyszerű és zseniális szerlezetet készített. Egy polisztirolhabból készült gömbe 36 darab, két megapixeles, telefonokból ismert mini fényképezőgépet épített. Az exponálással a szintén a telefonokból ismert gyorsulásmérőt „bizta meg.

Az ötlet egyszerű: feldobjuk a labdát, és amikor a legmagasabb pontra ér (vagyis a gyorsulás 0), egyszerre exponál mind a 36 gép. A fotót csak le kell tölteni, és a szoftver összeállítja a képet.

Ezzel a géppel elképesztően egyszerű a gömbpanoráma fotó készítése. Ráadásul olyan helyeken is exponálhatunk, ahol erre korábban nem is gondolhattunk.

A gép ötlete annyira sikeres, hogy az erről szóló videót már 1 850 000 nézték meg a YouTube-on.

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Ahogy még nem láttad a Machu Picchut

Pszichedelikus billiárd

Így kergesd őrületbe kollégádat

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Ahogy még nem láttad a Machu Picchut

Perui szakemberek elkészítették a legendás inka romváros, Machu Picchu gömbpanoráma fotóját. A munka elképesztően jól sikerült, a fotók csodálatosak, nyoma sincs illesztéseknek, vagy a fényképezőgép állványának.

Betöltéskor automatikusan elindul a gép görgetése. A képernyő jobb alsó sarkában található vezérlővel lehet a kamera mozgását irányítani, és a kísérőzenét kikapcsolni.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog