Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ennyire szép bolygón élünk

Atabasca-vízesés, Kanada

Tovább


Nekem ez kell: dobálható panoráma-kamera

Imádom a panoráma-fotókat, különösen a gömbpanoráma nyűgöz le. Úgy nézhetek körbe, mintha ott állnék a fotós helyén. Pár napja be is mutattam itt egy remek gömbpanoráma oldalt a Machu Picchuról. Régóta szeretnék én is ilyen képeket készíteni. Az elv egyszerű: Minden irányban egymást átfedő képeket kell készíteni. Ezt egy szoftver összerakja egyetlen gömbfelületté.

Egy élelmes német diák azonban egy elképesztően egyszerű és zseniális szerlezetet készített. Egy polisztirolhabból készült gömbe 36 darab, két megapixeles, telefonokból ismert mini fényképezőgépet épített. Az exponálással a szintén a telefonokból ismert gyorsulásmérőt „bizta meg.

Az ötlet egyszerű: feldobjuk a labdát, és amikor a legmagasabb pontra ér (vagyis a gyorsulás 0), egyszerre exponál mind a 36 gép. A fotót csak le kell tölteni, és a szoftver összeállítja a képet.

Ezzel a géppel elképesztően egyszerű a gömbpanoráma fotó készítése. Ráadásul olyan helyeken is exponálhatunk, ahol erre korábban nem is gondolhattunk.

A gép ötlete annyira sikeres, hogy az erről szóló videót már 1 850 000 nézték meg a YouTube-on.

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Ahogy még nem láttad a Machu Picchut

Pszichedelikus billiárd

Így kergesd őrületbe kollégádat

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Trükkös fotók Photoshop nélkül

Avagy a turisták gyakran nem normálisak.

Tovább


Amikor az idő megáll

Részletek, amelyeket soha sem láthatunk szemünk tökéletlensége miatt.

Tovább


Star Wars és a 3. Birodalom

Egy poros mappában régi fényképekre bukkantunk, amelyek bizonyítják, hogy a köztársaság győzelme után szökött birodalmi alakulatok rejtőztek el, és időnként a Földön is megjelentek. Be is avatkoztak a földi eseményekbe, nem egyszer harcba szálltak valamelyik földi konfliktusban. Legaktívabb részvételük a második világháborúban volt, de korábbi ütközetekben is a gonosz mellé álltak. Bizonyítékul a megkopott fotók a titokzatos mappából.

Tovább


A hónap legjobb "Óóó, a francba" pillanatai

Tovább


Mennyország a Földön

Nem csak a különleges tájak rejtik a szépséget, gyakran a leghétköznapibb megszokott vidék is ámulatba ejthet bennünket. Csak fel kell fedezni benne a csodát. Egy-két trükk, ami kiemeli a táj különlegességét, és elképesztő fotók születhetnek. Mintha festményeket látnánk, pedig a kép valódi. Egy pici mennyország a Földön.

Tovább


Látod a horizontot?

A természet számtalan csodájával képes elkápráztatni minket. De a véletlen, vagy éppen a fotós tudatos beállítása ezt a hatást még képes fokozni. A természetes tükröződést olyan mesteri fokon lehet alkalmazni, hogy akár eltűnhet a határ ég és föld között. Nem ily olyan egyszerű megtalálni a horizontot ég és föld között.

Tovább


15 gyönyörű sportpillanat

Tovább


Tizenöt varázslatos út

Virtuális séta a világ legszebb útjain. Szubjektív válogatás az egyszerűségében széptől, a lenyűgözőn át, a félelmetesig.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog