Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akik letették szert

Elképesztő változáson esnek át azok, akiknek sikerül szakítaniuk az alkohol vagy drogfüggőségükkel. Három tucat kép, hogy nem lehetetlen és érdemes is abbahagyni.

Tovább


Mobilfüggőség

A világ számos országában már elismert mentális betegség. Rehabilitációs központokban próbálnak segíteni a legrosszabb eseteken.Az isten állatkertje mobil telefon függőség

Tovább


Plasztikrémek - műtétfüggők

Ők vajon mit látnak, amikor a tükörbe néznek?Az isten állatkertje plasztikai műtét függők torz

Tovább


Átlátszó dóm sátor

Ha maradéktalanul akarod élvezni a természetet, nappal, és éjszaka egyaránt.

Tovább


Fűggőhíd három nap alatt

A perui Cusco város lakosai az év egy meghatározott időpontjában függőhídat építenek az Apurimac-folyó felett. Minden szigorúan kézzel készül, természetes anyagokból, évszázadok óta változatlan hagyományok szerint. Az emberek három napig nagyon keményen dolgoznak, akár 12 órát is naponta, hogy időben elkészüljön a harminc méter hosszú függőhíd.

Tovább


Lebegő fürdőkád

A kád olyan, mint egy függőágy.

Az utóbbi évek egy legszebb fürdőkád dizájnjával jött ki a Splinter Works cég.

Tovább


A legszebb vasút városa

Ha létezne lenyűgöző vasutak ranglistája, a Wuppertal Schwebebahn biztos dobogós lenne.

Wuppertal Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található, a régió gazdasági és kulturális központja. A Wupper-patak partján, a Wupper-völgyben fekszik.


Nagyobb térképre váltás

Wuppertal csak jó 80 éve szerepel a térképen; előtte azonban már régóta létezett Elberfeld és Barmen nagyvárosok, valamint a kisebb Ronsdorf, Cronenberg és Vohwinkel, amelyekből 1929-ben Barmen-Elberfeld néven egyetlen települést hoztak létre. 1930-ban, egy népszavazást követően a települést Wuppertalnak keresztelték át, ami teljesen találó: A város a Wupper völgyében fekszik. Ez az egyesítés meglátszik a mai városképen. Ma is két központja van a városnak: Elberfeld és Barmen.

Tovább


Legveszélyesebb függőhíd

Pakisztán az északi területein még egy egyszerű átkelés a folyón is szívszorító kaland lehet.

Tovább


Függőleges nyomortelep

Venezuela fővárosában, Caracasban városában áll a Centro Financiero Confinanzas, amit Dávid-toronyként ismernek a helybeliek. Nevét az építtetőjéről, David Brillembourgról kapta. Úgy épült, hogy ez lesz az ország harmadik legmagasabb felhőkarcolója. De sosem fejezték be, az építkezés 1994-ben leállt, amikor az országot elérte a bankválság. A ház visszaszállt a kormányra, de az nem tudott vele mit kezdeni. Az épület nem állt sokáig üresen. Önkényes lakásfoglalók szállták meg az épületet, számukat mára mintegy 2500-3500-ra teszik. Felépítették egy saját ökoszisztémát - szaniterek, villamos energia, kiskereskedelem, rekreációs központok, és az épület biztonságáról is gondoskodnak. Egy függőleges nyomortelep a XXI. században.

Tovább


Átmennél rajta?

Ez a csodálatos kötélhíd, vagy kábelvasút, vagy akármi az egyetlen, amely összeköt egy kis kínai falut a külvilággal. Az utazás több mit félelmetes: sziklafaltól sziklafalig csaknem ezer méter az út. És alattun a több száz méteres mélység. A  mindössze néhány kábelből és egy rozoga acélkosárból áll.  1997 óta működik, és mai napig ugyanaz a személy kezeli.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:   Ipam-napam kedvence

Napi videó:   Csúnya bukták Kinecttel játszva

Napi fotó:  Az árbóc csúcsán állva

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A vliág legszebb hídjai: Pont de Gard aquadukt

Legszebb építmények: A legnagyobb boltíves kőhíd

Mózes-híd

(via rotorama)

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog