Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

9+1 igazán lapos hely

Néhány éve egy amerikai kisváros leszavazta a napelemek építését, mert féltek, hogy túl sok energiát szívnának el a Napból. Anno egy rapper, név szerint B.o.B. kétségét fejezte ki, miszerint a Föld gömbölyű lenne, hiszen eddig bármilyen magasra ment, sosem látta, hogy a horizont görbülne. Olyan nagy pedig mégsem lehet a Föld, hogy ez ne látsszon. Tehát a Föld lapos.

Akkor jöjjön 9+1 igazán lapos hely.

A világ érdekes lapos hely síkság mélyföld

Bonnewille-i sós síkság, Wendover közelében, Utah, USA

Tovább


Tényleg rejt valamit a nyúl ürege

Az angliai Shropshire több száz éves föld alatti titka.

Tovább


A kazah hegyi tó titka

Nem csak Erdély dicsekedhet olyan csodával, mint a gyilkos-tó. A Kaindy-tó Kazahsztánban található, és egy ijesztő és csodálatos tulajdonsággal bír.tó erdő Kaindy elárasztott Gyilkos-tó földcsuszamlás sziklaomlás

Tovább


30 érv, hogy miért Lappföld

30 ok, amiért Lappföld a legvarázslatosabb hely télen. Lehet, hogy nem találod itt a Mikulást, de itt élnek a rénszarvasok, innen a legszebb az északi fény, és a természet itt építi a legszebb dolgokat hóból és jégből.

Tovább


A Pejcsuan Földrengés Múzeum

A néptelen város lett monumentális emlékművé.

Kína Szecsuán Pejcsuán földrengés

Tovább


Ushuaia, a világ legdélebbi városa

Ennél délebbre már csak néhány halász és kutató él.

Tovább


A rizsföldek pszichedelikus szépsége

A hegyoldalakra felkúszó, rizzsel beültetett, tengerként hullámzó teraszok csodálatos látványt nyújtanak. A látvány még varázslatosabb, amikor a rizs még nem nőtt meg, és a lenyugvó nap által megfestett égbolt tükröződik a vízfelületen.

A világ érdekes rízsföld rízsmező látvány pszichedelikus

Tovább


Mi van a Föld mélyén?

Egyre inkább megismerjük a világegyetemet, amelyben élünk, de a lábunk alatti elterülő zónából még mindig keveset ismer a tudomány. Az elmúlt évtizedek azonban sok új ismerettel gazdagítottak minket. A Föld mélye legalább olyan izgalmas, mint a végtelen világűr.

Tovább


Az utolsó teljes napfogyatkozás

24 évvel ezelőtt volt utoljára látható Magyarországról teljes napfogyatkozás, és a következőre egészen 2081 szeptemberéig kell várni. De ma már tudjuk, hogy ez nem lesz így az idők végezetéig, egyszer majd eljön az utolsó teljes napfogyatkozás napja. Hogy mikor?napfogyatkozás teljes utolsó Föld Hold Thea

Tovább


Ezt még egy hobbit is megirigyelné

A földalatti ház tökéletes összhagban van a környezetével.A világ érdekes ház hobbit földalatti organikus tájépítészet

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog