Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hatalmas állatok

Az állatok szépsége sokkal fenségesebb, ha hatalmas méretekkel párosul. Az ausztrál digitális művész, Eben alkotásai.hatalmas állat digitális művész

Tovább


Az örök Mona Lisa II.

A Mona lisa nem csak a klasszikus festészet talán legismertebb darabja, de a popkultúra része is lett. A legendás festmény a digitális művészek egyik kedvenc alapanyaga: mivé lehet formálni a klasszikus festményt? Ki kerülhet a híres hölgy helyére? Vagy milyen más környezetbe lehet áthelyezni az ismert arcot. Két tucat különleges alkotás.Mona Lisa digitális művészet

Tovább


Sokkal több mint photoshop

Felix Hernández Rodríguez digitális művész nem elégedik meg a photoshop kínálta lehetőségekkel. Ő sokkal tágabb eszköztárral dolgozik, miniatűröket készít és fényképez, amelyek csupán feljavít a fotók manipulálásával. A világ érdekes photoshop digitális technika makett modell miniatür

Tovább


Furcsa időutazó

Ki ez a titokzatos hölgy, aki a múlt annyi nagy hírességével készített közös fotót? Ráadásul egy iPhone-nal? A különleges hölgy a magyar Borsi Flóra, aki digitális művészként igazán tökélyre fejlesztette a képmanipulációt. Lenyűgöző fotósorozata az időutazás címet viseli. Egy igazán jó ötlet, művészi és professzionális megvalósítása.A világ érdekes időutazó Brsi flóra fotós digitális művész

Audrey Hepburn

Tovább


II. világháború színesben

Eredeti fekete-fehér fotók digitális restaurálás és színezés után.A világ érdekes második világháború rstaurált digitális színezett fotó

Tovább


Egy mesteri Photoshop-művész

Az orosz közösségi oldalakon felbukkanó Photoshop szörnyűségek után igazi felüdülés egy ilyen tehetséges digitális művészt látni. Max Asabin nem csak a végeredményt mutatja meg, hanem, azt is, honnan indult a munka. A rétegek felhelyezése után eltünteti a vágásnyomokat, elhelyezi az árnyékokat és a fényeket. Úgy komponálja össze a különálló részeket, hogy a végeredmény teljesen valóságosnak látszik. Asabin 2007-ben kezdett foglalkozni a Photoshoppal, és teljesen autodidakta módon jutott el erre a szintre.A világ érdekes digitális művész photoshop orosz Max Asabin

Tovább


Mire való a Photoshop?

A Photoshopnak "hála" most egy olyan világban élünk, hogy már egyetlen fotónak sem hihetünk. A képeket manipulálják, hogy a valóság helyett csak egy jobban eladható terméket kapunk. Pedig a Photoshop nem ezért készült. Hogy mégis mire? Michael O., a neves digitális művész megmutatja nekünk. Ő is a valóságot manipulálja, de nem akarja valóságként eladni. Ő álmokat vált valóra, álomvilágot teremt.

Tovább


Napi szubjektív: Digitális tükör

Több mint húsz évvel ezelőtt csodálhattuk meg a digitális tükröt Arnold Schwarzenegger Emlékmás című filmjében. Mára ez valósággá válik.

Milyen jól mutatott a filmvásznon, ahogy Arnold borotválkozás közben a tükör sarkában nézte a reggeli híradót, majd az időjárás jelentést. Az ötlet a fejlesztőket sem hagyta nyugodni, és a technológia mára utolérte az ötletet. Lapos képernyők, multitouch kezelőfelület, jó alkalmazások teszik használhatóvá, sőt szórakoztatóvá a terméket. Néhány már működő megvalósításról írtam a Netidők rádióműsor blogjában.

Tovább


Digitális állampolgár

Nem kell egyesekből és nullákból felépíteni a virtuális világot és a virtuális testet ahhoz, hogy digitális állampolgárok legyünk. Elég, ha az állam és az állampolgár között a kapcsolat az.

Új kulcsszavakat kell megtanulnunk: e-demokrácia, e-kormányzás, e-önkormányzás, e-közigazgatás, digitális esélyegyenlőség, digitális átállás, és még hasonló kifejezések tucatjai. A digitális esélyegyenlőség pont azt jelenti, hogy ezekre a fogalmakra ne úgy nézzünk, mint óvodás a lexikonra, hanem megértsük, használjuk, és alkalmazzuk azokat, illetve értsük a mögöttük rejlő folyamatokat.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog