Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fában lakozó sárkány

James Doran-Webb, a hihetetlenül tehetséges szobrász, uszadék-fából készíti szobrait. A természet már maga elvégzi a fa átalakítását a művésznek csak fel kell használnia. Doran-Webb a Fülöp-szigeteken dolgozik, az uszadék-fát egy acélvázra erősíti. Legújabb munkái a rémisztő uszadék sárkányok, amelyeken látszik, rettegésben tudnák tartani a környező vidék falvait.

Tovább


Kísérteties angol erdők

A képeket látva érthető, hogy J. R. R. Tolkien - és előtte a kelta mesemondók - miért ilyen lényekkel népesítették be az angol erdőket.

Tovább


Játssz a pirosnál!

Egy kis foci a zebra túloldalán álldogálóval.

Tovább


30 centis szögek szobrásza

John Bisbee már közel harminc éve dolgozik hegesztőként és kovácsként. Valamikor réges-régen kiborított egy vödör 30 centis szeget, és meghökkenve vette észre, hogy megtartották a vödörformát. Beleszeretett a szegekbe, és azóta ebből készíti szobrait.

Tovább


Az R-101 pusztulása

Minden idők legnagyobb léghajó balesete volt. Csak a történelem elfeledte, mert a Hindenburg léghajó pusztulása ismertebbé vált. A hét évvel korábbi balesetnek csaknem mindenki áldozatául esett, még a brit léghajós álmok is.

Tovább


A könyvsebész

Brian Dettmer, a new york-i székhelyű művészt úgy ismerik, mint a "Könyvsebész". Különleges. könyvekből készült szobrainak elkészítéséhez csipeszeket, késeket, szikéket, és egyéb sebészeti eszközök használ. Ezekkel boncolgatja és faragja a régi könyveket bonyolult és szép szobrokká.

Tovább


A legnagyobb pillanat az életében

Nem vagy sztár, mégis 55 000 ember énekli a nevedet?

A világ érdekes cisztas fibrozis foci rajongó beteg Xander Bailey Seattle

Xander Bailey súlyos beteg, születésétől fogva cisztás fibrózisban szenved. Annak ellenére, hogy amerikai, rajong a fociért, kedvenc csapata a Seattle Sounders FC. Legnagyobb álma volt, hogy egyszer a csapattal együtt léphessen a pályára. A hétvégén az álma teljesült, és a csapat sosem látott módon kitett magáért, hogy emlékezetessé tegyék a napot. Limuzin hozta a csapatbejáróhoz, találkozott az edzővel, az öltözőben saját szekrény várta, amelyben a saját 45-ös számú meze volt. A csapattal együtt vonult ki a pályára, az óriás kivetítőn úgy mutatták, mint a legnagyobb sztárokat szokás. A lelátón a rajongók transzparenst feszítettek ki a nevével, és a mez-számát lobogtatták. Nem csak a kezdőrúgást végezhette el, de még kapura is rúghatott, ami után az edző a szabályoknak megfelelően hívta le a pályáról. Arra is ügyeltek, hogy a közvetítésen adatai úgy jelenjenek meg, mint bármelyik csapattagé, még a statisztikáit is közölték. A mérkőzést a kispadról nézte végig. Az eseményről videó készült.

Tovább


Mesebeli Halle-erdő

Ez nem tündérmese, ilyen a tavasz Belgium misztikus erdejében.

Belgium, Brüsszeltől 10 kilométerre délre, Halle városa mellett található az 552 hektáros Halle-erdő.

Tovább


Marlon Brando szigete kiadó

Luxusnyaralás ott, ahol a nagy színész sétált.

Tetiaroa egy magántulajdonban lévő, 6 km²-es atoll Francia Polinéziában. Igazi senki földje a Csendes-óceán közepén. A legközelebbi sziget is több tucat kilométerre van.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Negatív rajzok

Ezek nem fotónegatívok, hanem ceruzarajzok. A különleges tehetségű thai művész, Brian Lai olyan rajzokat készít, amelyek csak akkor nyernek értelmet, ha a színes negatívját nézzük a képnek.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog