Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nők rabláncon

Amerika - és valószínűleg a világ - egyetlen börtöne Arizonában, ahol a nőket rabláncon dolgoztatják. A világ érdekes Arizona börtön nő rablánc munka

Tovább


Legrosszabb börtönből luxusszálloda

Hollandia legrosszabb hírű börtönéből luxusszálloda lett. A Het Arresthuis közel százötven éven át szolgált börtönként, míg 2007-ben el nem költöztették az utolsó rabot is. Az épületet megvásárolták, felújították, és exkluzív szálloda lett belőle. Nem az a most divatos, megőrizzük a börtönérzést, hogy egy-két éjszakát itt borzongjanak a vendégek, hanem igazi luxust kap, aki itt tölt néhány éjszakát. Persze lehet rabruhában bulizni, a rácsok és a zárkaajtók is megvannak még, de minden más. Minden nagyon más. Azt hiszem, nem ilyen cellákra és konyhára emlékeznek a hajdani lakók. Egy éjszakára egy kétágyas szoba 140-220 euró.

Tovább


Börtön a víz felett

Vernon C. Bain börtön New Yorkban áll.

Pontosabban úszik. Mert a szárazföldön nem volt elég hely.

Tovább


Brazil börtön belülről

Mielőtt dél-amerikai utazásod alatt engedsz a csábításnak, hogy csak ezt a kis csomagot kell elhozni Budapestre, és cserébe megkapod egy kisebb autó árát, érdemes megnézni ezt a fotósorozatot. Hátha te nem a futár leszel, hanem a csali, akit odadobnak a vámosoknak.

Tovább


Börtön e-mail olvasásért

Sokan nem is sejtik, hogy az elektronikus úton továbbított üzeneteket ugyanolyan jog védi, mint hagyományos, papíralapú felmenőiket. Ez idegenek,és ismerősök estében számunkra egyértelmű. De ez ugyanígy igaz kollégáink és családunk esetében is. Általában ez nem okoz gondot, de ha a kapcsolat megromlott, ezt a felek már nem nézik jó szemmel. Komoly viták forrása lehet, és ha az egyik fél bizonyítani tudja, a másik fél komoly zűrbe kerülhet, akár bíróság elé is. Ez általában az ország jogi szabályozásán múlik.

Egy Michigani példa. A Rochester Hillsben élő Leon Walker felesége megtudta, hogy párja kutakodott a levelezésében, feljelentést tett ellene. Ez az állam törvényei szerint számítógépes visszaélés, és akár börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.  

Hogy mi volt a kutakodás oka, részletkérdés. Viszont Leon elkövette azt a hibát, egy harmadik félnek is megmutatta a birtokába jutott levelezést, ezzel bizonyítva saját igazát.  Ezt felesége rossz néven vette, és feljelentette, az ügy bíróság elé került.  Walker komoly bajba került, mert az elektronikus levelezés feltörése hacker tevékenységnek számít, amiért több évre börtönbe lehet kerülni.

Ami fontos, az elektronikus levelek elolvasása akkor is bűncselekmény, ha valaki a bekapcsolt gépet ott hagyta felügyelet nélkül. Tehát nem szükséges a tényleges feltörés, elég a levelek jogtalan elolvasása.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Az ideális börtön: jégbe fagyasztva

A képlet egyszerű: az elítéltet lefagyasztjuk és tároljuk. Nincs szökés, nincs látogatás, nincs költség. De működhet?

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog