Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pusztuljon Nis városka is

New York, Los Angeles, London, Párizs, Moszkva, Tokió: számtalan várost láthattunk már a pusztulás után. Grafikusok készítették el valós fotók alapján, hogy festenének ezek a városok az Apokalipszis után. Davorin Dinić, azonban egy szerb kisvárosban, Nisben lakik. Ő a saját városát mutatja be az Armageddon után.

A világ érdekes Nis Szerbia város pusztulás armageddon

Tovább


Nehéz az istenekkel, avagy problémás a világvége

Már csak néhányat kell aludnunk ahhoz, hogy elmaradjon a következő világvége. Furcsa dolog ez a világvége. Meghasonul tőle az ember. Úgy tűnik, mintha az emberek várnák. Mintha valamiért abban hinnének, hogy ők ebből jól fognak kijönni. A napokban ismét elmaradt egy világvége. Érdemes lenne már egy külön kalendáriumot készíteni, amelyben feltüntetnénk, melyik csoport mikorra várja az aktuális világvégét. Szinte minden hónapra jutna egy-egy elmaradt armageddon. Meghirdetői általában kissé csalódottak, hogy a világ mégsem omlott össze, és él a szomszéd. De utána megrázzák magukat, és optimistán várják a következő világvégét.

Én nem hiszek a világvégében. A gyereknek vettem karácsonyi ajándékot, a szilveszteri buli leszervezve, és már elvállaltam jövő évi felkérést is. Elvittem a két macskát és kutyát is a kötelező évenkénti oltásra. Mert ugye világvége esetén kész pénzkidobás lenne.

Problémás az is, hogy ki csinálja a világvégét. Meg miért? Meg mikor lesz? Jó, jó, 21-én, de hány órakor? Éjfélkor, délben, napkeltekor, esetleg napnyugtakor? Ja, és melyik időzóna szerint? Amikor a maják földjén reggel hat óra van, addigra a dátumválasztón-vonalon túl már egy új nap kezdődött. Nem tartjuk túl kicsinyesnek az isteneket, hogy azt tételezzük fel, így szórakoznak velünk?

A világvége szinte egyenes következménye a világvége-várás: mikor jön el az utolsó nap. Aki hisz a világvégében, az fél annak eljövetelétől. A pontos időpontra azért van szükség, hogy még az utolsó pillanatban tisztába tehessük a lelki szennyest, és elnyerhessük a megváltást. Azért csak az utolsó pillanatban, mert az emberre jellemző módon addig bűnözünk, amíg el nem jön a büntetés lehetősége. Ezért időnként feltűnik valaki, aki tudja, hogy mikor lesz a nagy nap, és ettől sokan pánikba esnek.

Egyes értelmezések szerint a maja naptár véget ér. De a naptárnak nincs vége, jön egy újabb lap. A maják leszármazottai csak röhögnek ezen, és a katasztrófa-turisták zsebét ürítik.

Ha 21-én meghalljuk a déli harangszót, akkor már minden rendben. Új-Zélandon addigra már 22-e lesz, vagyis a világvége elmélet addigra megdől.

De magam előtt látom a sok világvége hívőt, amint 22-én elszontyolodva keresik a helyüket, hogy mégsem jött el az armageddon. Nem szakadt le az ég, nem csapott le ránk a Nibiru, és nem jött el értük az űrhajó. De lassan magukhoz térnek, és rádöbbennek, hogy már csak két nap van karácsonyig, és még nem vettek semmilyen ajándékot. Mert ugye minek ajándék, ha előtte vége a világnak. Elrohannak vásárolni, és a sorban állás közben csak a Rapülők egyik legjobb számát, a Zúg a Volgát dúdolhatják magukban:

 Hogy lehet újra vége az évnek?
Az ufók idén se jöttek el érted.
Érted? Nem! De remélted!
A távcsövet a boltban te kérted.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Mézes-csilis-répa

Napi videó:   Újabb elmebeteg brazil liftes kandi kamera

Napi fotó:  Kugli a világ végén

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A végítélet nagy piros gombja

Milyen érzés lehet uralni a világ leghatalmasabb katonai erejét? Milyen lehet rendelkezni a nagy piros gomb felett? Ki ne akarta volna már felrobbantani az egész világot, vagy legalább a munkahelyét?

Ez most már nem álom, megvásárolható az armageddon-hub. Ez egy olyan asztali USB elosztó, amely megadja nekünk a világ feletti uralom érzését.  Egyszerű alumínium doboz két kapcsolóval, egy kulcsos kapcsolóval, egy piros lámpával. Az elmaradhatatlan plexi kupak alatt ott terpeszkedik a nagy piros gomb.

És még működik is. Fel kell kapcsolni, az egyes, majd a kettes kapcsolót, elfordítani a kulcsot, felcsapni a fedelet és meg kell nyomni a gombot. A lámpa ijesztően villogni kezd, majd a készülék hangszóróiból robbanások hangjait hallhatjuk.

Ja, és mellesleg van négy USB csatlakozó a hátlapján.  Az ára 60 euró, és az interneten megrendelhető.

Csatlakozz a közel nyolcezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:   Nem minden Apple logó jó reklám

Napi videó:   A világ legmélyebb szemetesládája

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Lebegő felhő-ágy

Biblia másoló robot

Bioszféra a lakásban

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via geekalert)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog