Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vonatozás Svájcban

Különleges megoldások, különleges körülmények között. Hétköznapi vonatok, és különleges fogaskerekű szerelvények a természeti szépségek között.

Tovább


Az elfelejtett vasútvonal

Párizs újra felfedezi a városon áthúzódó titokzatos árkot.

Tovább


Hajó alakú kórház

Nem kell egy kórháznak ridegnek és félelemkeltőnek lennie.

Tovább


A jövő bevásárlókocsija

A szupermarketekben használt bevásárlókocsi évtizedek óta szinte semmit sem változott. Mark Fraser ausztrál építész és tervező észrevette, hogy az idős emberek nehezebben bánnak a hagyományos típusokkal. Ekkor jött az ötlet, hogy "itt az ideje egy jobb dizájnnak".

Kutatást végzett, és több, eddig ismeretlen tényt fedezett fel. Például senki sem figyelt fel még arra, hogy az elszabadult kocsik - amikor az autóba átpakolás közben önálló útra indultak - sok járműben tettek kárt. Komoly személyi sérüléseket, főként koponyasérüléseket is okoztak kisgyermekeknél. Ezeknek a tényeknek a figyelembe vételével tervezte meg a jövő bevásárló kocsiját.

Tovább


Sínautóval elhagyott síneken

Mexikóban és Ecuadorban 1995 ben megszüntették az állami vasútvonalakon az utasszállítást. Közel 8000 kilométer vasútvonalon szűnt meg a forgalom. Az elhagyott sínek egy szebb múlt rozsdás emlékművei.

Tovább


Az utolsó lóvasút

A négylábúakat már mindenhol felváltotta a villany, kivéve itt a világ déli csücskében.

Dél-Ausztrália, , Fleurieu félsziget, mintegy 80 km-re délre Adelaide-től. Itt fekszik Victor Harbor városa.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


A legmocskosabb verseny

Kivételesen a szó jó értelmében, most a lemosható mocsokról van szó. A Tough Mudder a világ egyik legkeményebb rendezvénye. Vasember-verseny, ahogy a különleges alakulatoknál elképzelik.

Tovább


Csodaszarvas Finnországban

Mint a népmesékben: az agancsok világítanak a sötétben.

Különleges rénszarvasok bukkantak fel Finnországban: az állatok agancsa vagy szőre szinte világít a ráeső fényben. De nem a mítoszok elevenedtek meg. 

Lappföldi pásztorok permetezik be a rénszarvasokat speciális festékkel. A festék nem valami divathóbort, így szeretnék megakadályozni, hogy az állatok autóbaleseteket szenvedjenek. Az állatok az autólámpák fényében jól látszanak, és így elkerülhető a baleset. A Rénszarvastenyésztők szövetségének adatai szerint minden évben kb. 4000 rénszarvas hal meg közlekedési balesetekben.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Apple iCup

Napi videó:   A mosómedve is szereti a buborékfóliát

Napi fotó:  Közös napozás

Macskaőrség:   Heti macskás gyűjtemény

(via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Engem aztán nem érdekel

Úgy tűnik, a lazaságnak sincsenek határai...

Tovább


Őrült péntek

Mad Friday - Őrült pénteknek hívják az angolok a karácsony előtti utolsó pénteket. Finoman szólva ezen a napon az angolok bulizni és inni mennek. De a valóságban egyre gyakrabban megy át buli mértéktelen és fejvesztett ivászatba. A mentők és a rendőrség számára ez igazi rémálom.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog