Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Panama-csatorna - 100 év képekben

A Panama-csatorna a Csendes- és Atlanti-óceánt köti össze. Hossza 77 km. A Panama-csatornát 17 mesterséges tó, számtalan kiszélesített természetes-, illetve mesterségesen létrehozott csatorna, valamint két zsiliprendszer alkotja.

Tovább


Benzinkútból legénylakás

New Orleansban egy férfi megvásárolt egy elhagyott benzinkutat, és legénylakássá alakította. Egyetlen hatalmas belső teret alakított ki, de a díszítéshez felhasználta az ott hagyott régi táblákat, szerszámokat, de még az autóalkatrészeket is.

Tovább


A földdel vált egyenlővé

Emberemlékezet óta nem ért el ereje teljében lévő tornádó ilyen sűrűn lakott területet. Az Oklahoma Cityre hétfő délután lecsapó forgószél elképesztő pusztítást végzett, és nem kímélte Moore városát sem . A szél sebessége elérte a 320 km/órát. A vihar két iskolát is romba döntött Gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé a város egyes részeit. A tornádónak legalább 91 halálos áldozata volt, köztük 40 kisgyerek. 230 embert, köztük 45 gyermeket szállítottak kórházba. Megrázó képek Moore-ból.

Tovább


Titkos ajtó a kert sarkában

A Wisconsin állambeli Neenahban vásárolt magának házat egy család tíz évvel ezelőtt. A kert elhanyagolt hátsó részét mostanában áltak neki rendbe tenni. A munkák során egy föld alá vezető. lelakatolt acélajtóra bukkantak.

Felnyitás után nagy meglepetés érte őket.

Tovább


Magángátak a Mississippi partján

Amerikában a Mississippin sem ritkák az árhullámok, és ott is előfordul gátszakadás. A Yazoo mellékfolyó mellett a helybéliek megelégelték, hogy otthonaikat elmossa az ár, ezért aki megtehette, otthona köré saját gátat épített. A gátat nem bontják el az ár elvonulása után, csak megnyitják. Ha újabb árhullám jön, újból elzárkóznak.

Tovább


A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

A sziklákon mintha tűz folyna le, pedig csak víz. A természet különlegesen szép tüneménye.

A Kaliforniában található Yosemite National Park (Yosemite - indián eredetű szó, és grizzlyt jelent) geológiai érdekességek százait rejti.

Tovább


Így temette el a a hó New Yorkot

A "Nemo" hóvihar végigsöpört az Egyesült Államok keleti partvidékén. Méltó volt a megelőlegezett "történelmi" jelzőre. A károk hatalmasak: több százezer lakás áram nélkül, legalább nyolc halott. És mi maradt utána? Hó, hó, és hó...

Tovább


15 000 roncsautó egy eldugott reptéren

A Sandy hurrikán alaposan megtépázta az Egyesült Államok keleti partját. Láthattunk képeket a lerombolt házakról, elárasztott metróról és pincékről, letarolt utcákról. Sokkal kevesebb figyelmet kaptak az autók, valljuk be, jogosan, hiszen sokkal kevésbé fontosak, mint a házak és az otthonok. De itt is óriásiak a károk.

Legalább 16 000 vadonatúj autót kellett leselejtezni mert a vihar elárasztotta területeken tárolták őket.

Newark kikötőjében van az egyik legnagyobb autófogadó kikötő. Erre a területre is lecsapott a hurrikán. Becslések szerint legalább negyedmillió használt vagy használatban lévő autó károsodott.

Tovább


Marihuána-ágyú

Amióta az USA felhúzta vasfüggönyét a mexikói határon, jelentősen megnehezítette a kábítószer csempészek dolgát. Kénytelenek újabb és újabb, egyre vadabb ötletekkel próbálkozni. Legújabb agyszüleményük egy sűrített levegővel működő ágyú, amely a hengeres marihuána tömböket átlövi a határ fölött. Nemrégiben sikerült elkapniuk egyet. 30 lövedéket találtak az amerikai oldalon.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Utcai ételárusok Bangkokban

Napi videó:   Így is el lehet oltani a hajótüzet

Napi fotó:  Mesebeli ház

(via spynet)
 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Autóval lógva a korláton

Matthew Hamilton az igazán szerencsés fickók közé tartozik, vagy a részegeket tényleg óvják az istenek. A 38 éves férfi az oregoni Beavertonban vezette át kocsiját a felüljáró korlátján, de az autó nem zuhant a mélybe, megtartotta a korlát. A részeg sofőrt végül egy tűzoltó mentte ki szorult helyzetéből.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Brandy-pipa

Napi videó:   Ne higgy a szemednek: Repülőgép-hordozó fedélzetén

Napi fotó:  A búvárfotós és a bálna

(via acidcow)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog