Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy különleges hely: Hallig-szigetek

Németországban, az Északi-tenger partján apró kis mocsár-szigetek vannak, amelyeket a németek Hallig-nak hívnak. Ezek a földterületek apály idején a kontinenshez csatlakoznak, de szigetekké válnak, ahogy a dagály emelkedik. Tíz ilyen sziget van, de csupán csak három lakatlan.A világ érdekes Németország mocsár sziget Hallig

Tovább


Elhagyott tankok Németországban

Németországban még évtizedek után is lehet elhagyott harckocsikat találni. Ennyi idő alatt a természet birtokba vette, és magába olvasztotta. Egy gyilkos korszak megszépült maradványai.A világ érdekes Németország tank harckocsi elhagyott

Tovább


Felborított kávézó

Kívül-belül minden fejjel lefelé van, csak a betérő vendégek nem. A német kávézóban mire megiszod a kávédat, az agyad többször is segítségért kiállt.
A világ érdekes kávézó Németország fejjel lefelé

Tovább


Durva áradások 

Nálunk csak sok eső esett, Nyugat-Európában viszont özönvíz méretű esőzéseket kellett elviselni. Németországban és Franciaországban sok helyen brutális villámáradásokat okoztak a felhőszakadások.A világ érdekes Felhőszakadás villám áradás Németország Franciaország

Tovább


Ötcsillagos luxusbunker

Valahol a gazdagoknak is meg kell húzniuk magukat. Németországban nemtalálható ez a bunker, amely kizárólag a felső tízezer tagjai számára érhető el. A berendezés magáért beszél.

Tovább


Autók a német árvízben

Autószalonok, lerakatok, gyártelepek is víz alá kerültek a júniusi nagy árvizekben. A kár óriási. Ezek az autók már javíthatatlanok, technikai totálkárosak. Ha volt telephely biztosítás, akkora tulajdonos kárát megtériti a biztosító. Ha nem...

Tovább


A legszebb vasút városa

Ha létezne lenyűgöző vasutak ranglistája, a Wuppertal Schwebebahn biztos dobogós lenne.

Wuppertal Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található, a régió gazdasági és kulturális központja. A Wupper-patak partján, a Wupper-völgyben fekszik.


Nagyobb térképre váltás

Wuppertal csak jó 80 éve szerepel a térképen; előtte azonban már régóta létezett Elberfeld és Barmen nagyvárosok, valamint a kisebb Ronsdorf, Cronenberg és Vohwinkel, amelyekből 1929-ben Barmen-Elberfeld néven egyetlen települést hoztak létre. 1930-ban, egy népszavazást követően a települést Wuppertalnak keresztelték át, ami teljesen találó: A város a Wupper völgyében fekszik. Ez az egyesítés meglátszik a mai városképen. Ma is két központja van a városnak: Elberfeld és Barmen.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog