Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ legnagyobb virágoskertje

Minden évben hétmillió virághagymát ültetnek el.

Tovább


Repülő híd

Ennek a felnyitható hídnak nincs párja a világban.

Aki egyszer látja a Slauerhoffbrug-ot, az sosem felejti el. Hollandiában Leeuwarden városában épült.


Nagyobb térképre váltás

A híd középső 15x15 méteres darabja emelkedik fel. De nem a megszokott módon, hanem az egyik sarkánál fogva. Ezért repülő hídnek is becézik.

Tovább


Utrechti lebegő prostik

A holland város Utrecht két helyről híres igazán: a gépzene múzeumról, és a lebegő prostikról.

A város bordély-negyede egy csatornán úszik A Zandpad mellett. A lányok uszályokon dolgoznak.

Tovább


Legrosszabb börtönből luxusszálloda

Hollandia legrosszabb hírű börtönéből luxusszálloda lett. A Het Arresthuis közel százötven éven át szolgált börtönként, míg 2007-ben el nem költöztették az utolsó rabot is. Az épületet megvásárolták, felújították, és exkluzív szálloda lett belőle. Nem az a most divatos, megőrizzük a börtönérzést, hogy egy-két éjszakát itt borzongjanak a vendégek, hanem igazi luxust kap, aki itt tölt néhány éjszakát. Persze lehet rabruhában bulizni, a rácsok és a zárkaajtók is megvannak még, de minden más. Minden nagyon más. Azt hiszem, nem ilyen cellákra és konyhára emlékeznek a hajdani lakók. Egy éjszakára egy kétágyas szoba 140-220 euró.

Tovább


A világ legnagyobb arca csak repülőről látható

Nem egy ősi, ismeretlen művészek által készített képről van szó, hanem egy modern alkotásról. A világ legnagyobb portréját Jorge Rodríguez-Gerada készítette Amszterdamban, a repülőtér közelében. A két futballpálya méretű kép kialakításához földmérőkre és földgépekre volt szükség, és csak a repülőkről látható.A kép szerényen a művészt ábrázolja. Akinek nem elég a FaceBook profil...

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Egy kis bikaszem ebédre

Napi videó:   Ilyen Dubaiban a szilveszteri tüzijáték

Napi fotó:  Tűz esetén...

(via urbanstreetart)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ahol jó élni: A varázslatos Giethorn

Hollandia talán legvarázslatosabb települése. Egy falu, ahol se utak, se autók nincsenek, csak csatornák és csónakok. Ez Hollandia Velencéje: Giethoorn.

Persze ez ma már csak költői túlzás, hogy nincsenek utak, mert a település terjeszkedik, de nem is oly rég még igaz volt.

Ezen az asztalsimaságú területen 1170-ben egy nagy árvíz pusztított, és szinte minden elpusztult.

Tovább


Európa jég alatt

Amszterdamban a befagyott csatornákon sétálnak bicikliznek, korcsolyáznak az emberek.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog