A számunkra olyan természetes és hétköznapi mozgások, mint a járás, ugrálás, lépcsőzés, sőt önmagában véve már az állás is elképesztően bonyolult folyamat a valóságban. Az agynak az érzékszerveknek, valamint csontok, izmok, és inak tucatjainak tökéletes együttműködése szükséges, amely rendkívül gyorsan és különlegesen finoman történik. Ezért tanuljuk meg olyan nehezen. Ahogy a kerékpározást is.

Mindezt átültetni a robotika és a komputerek számára pokolian nehéz feladat. Nem csoda, hogy évtizedekig tartott. Most japán kutatók újabb mérföldkőhöz értek. Elkészült a kerékpározó robot, amely képes elindulni, tekerni, haladni, kormányozni. Külön fontos megemlíteni, hogy ezt milyen kicsi méretben sikerült elérni, hiszen a robot kb. húsz centiméter magas.

Csatlakozz  a több mint háromezrötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Biblia másoló robot

Napi szubjektív: Robotok a csatatéren

Robot helyettesíti a gyereket az iskolában

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)