Két négyzetmétert foglal el, és benne van minden, ami egy konyhába kell. Ez a Clever kitchen.

Egyre többen élnek kényszerű vagy önként vállalt magányban a XXI. században. A szingli életmód mellé az építők már egyre kisebb lakásokat is kínálnak, hiszen egy személynek kevesebb hely kell, és a fenntartása sem terheli meg annyira egy személy költségvetését. A konyhák is egyre kisebbek, azonban ez nem zárja ki azt, hogy teljes étékű funkcionalitással bírjon.

OkosKonyha néven mutatta be terveit néhány új-zélandi tervező, akik több szakmai elismerést is arattak munkájukkal. Az okos konyha mindössze két négyzetméter helyet foglal el, mégis megtalálható benne minden, ami egy nagyobb helységben helyet kap: sütő, kerámia főzőlap, hűtő, mosogatógép, mosogatógép, és még a kávéfőzőnek is jut hely. A belső kialakítás nem végleges tetszés szerint variálható a megrendelő igényei szerint.

A 238 centiméter magas torony 145-169 centiméter átmérőjű, létezik egyszerűbb, és luxusigényeket is kielégítő változata is. Zárható, 180 fokban elforgatható, így kényelmesen hozzá lehet férni mindegyik funkciójához. A tervezők nem csak kislakásokba, hanem irodákba, apartmanokba, szállodákba is ajánlják kompakt bútorukat.

 

Egy rövid bemutató:

Ezt láttad már?

Gravitációs lámpa

Napi szubjektív: Digitális tükör

Ekokook, az ökokonyha

A kerámiakés

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra).