Nehéz eldönteni, hogy amit a képen látunk, az egy öreg, megbuherált Singer varrógép, vagy egy középkori kínzóeszköz. Mindenesetre elég riasztóan néz ki. Bátorság kell hozzá, hogy az ember beledugja a kezét, ráadásul még le is szíjazza.

Működése kicsit ijesztő: sziszeg, zörög, kerreg, és finoman berreg is. Alkatrészek emelkednek, süllyednek, emelkednek és fordulnak el. Az eredmény könnyű zümmögés és némi fájdalom után jelenik meg a karon.

Chris Eckert meglepően értelmezi a vallásszabadságot. A gép egy automata-tetováló, amely az alkar belső oldalára rajzolja fel véglegesen művét. Hogy ez mitől vallásszabadság? Attól, hogy a tetoválásra a vallási motívumot a memóriájából tölti le, véletlenszerűen. Hithű embereknek a használata nem javallott, mert elég nehéz mondjuk a mecsetben megmagyarázni az alkarunkra tetovált Dávid-csillagot.

Az Auto Ink fantázianevű szerkezet egy háromtengelyes, numerikus vezérlésű automata és szobor is egyben. Mindenki a hite szerint döntse el, a kezére varrt szimbólum a véletlen eredménye, vagy az isteni beavatkozásé.

Chris Eckert a Kaliforniai San Joséban élő és alkotó művész, fotográfus és szobrász.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

2053 atomrobbanás

Képernyő az utca felett

Sleepbox - néhány órai pihenés

Hit és epilepszia

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra