Kevés olyan meghatározó film van az SF történetében, amelynek látványvilága évtizedekre meghatározó formai világot teremtett. Ennek talán legmarkánsabb képviselője a több mint harmincéves Alien-sorozat. HR Geiger svájci grafikus által megálmodott lények bordázott külseje sok művészt és barkácsolót megihletett.

 

Roongrojna Sangwongprisarn, Bangkokban élő művész arról híres, hogy műalkotásait fémhulladékból készíti. Az ötvennégy éves Thaiföldi mester munkája ez az Alien motorkerékpár is.

Egy működőképes motorkerékpárról leszedte a felesleges elemeket, és fémhulladékból, csövekből, vezetékekből, különböző kész darabokból építette rá idegenre hajazó új „karosszériát”. A jármű egyedi darab, továbbiak építését nem tervezi. Ennek megfelelően valószínűleg igen borsos lehet az ára.

 

De vajon megfizethető az az érzés, hogy egy vérszomjas alien hátán száguldunk végig a városon?

Csatlakozz a több mint ötezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: Kísérteties kávé

Ezt láttad már?

Extravagáns koncepció motorok

Fából készült szuperkocsi

Kocsinyitás karórával

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)