A rendőrség eszköztárában újabb fegyver bukkant fel, amellyel pénz nyúlhatnak le rólad. 
Barátomék cége december elején egy hét leforgása alatt két levelet is kapott a rendőrségtől, amelyben határozat volt bírság kiszabásáról. A képek tanúsága szerint a céges autó az év januárjában kétszer is öt méternél közelebb parkolt egy gyalogátkelőhelyhez.
Ez még nem is érdekes, ilyen bárkivel előfordul. Az sem érdekes, hogy ugyanaz a kolléga hibázott kétszer. Még az sem érdekes, hogy a januári esetről az év vége felé jött a levél, ráadásul már fizetési felszólítás irgum-burgum kíséretében, hogy ha most már nem fizetnek akkor ajaj. Mert nem kaptak egyetlen korábbi levelet sem. Nem kérdezte meg a hatóság, ki vezette a kocsit, nem kaptak értesítést a bírság kiszabásáról, és nem kaptak fizetési felszólítást. Csak már az irgum-burgumos levél.
Mint mondtam, ez mind nem érdekes. Viszont a szabálysértést bizonyító fotók annál inkább. Ugyanis a képeket nem egy járőr készítette, mert magasabbról exponáltak. A fotó a térfigyelő kamera videofelvételének egy kimásolt kockája volt.
Ismét véget ért egy álom. Amikor a kamerákat felszerelték, azt ígérték, hogy a feladatuk a közbiztonság növelése. Elméletileg gyorsabban reagálnak a bűncselekményre, ha azt követik a kamerák képén, ezen kívül ezek a felvételek bizonyítékként szolgálnak a bizonyítási eljárásban.
De most már láthatjuk, hogy a rendőrség átváltott Nagy Testvér üzemmódba. A kamerák feladata most már a polgár megfigyelése lett. A hatalom nem tűri, hogy a polgár helytelenül viselkedjen. Hiszen itt nem bűncselekmény történt, csak pusztán szabálysértés.
Nem értek egyet a szabálysértéssel, és semmi kifogásom a szankció ellen sem. A módszerrel van a gond. A demokrácia újabb nagyon fontos alapeleme veszett el. Mert a hatalom már állandóan figyel. Most már jönnek azok az idők, amikor ha megállunk, nem csak azt nézzük, van-e ott rendőr, hanem már azt is, van-e ott kamera.
A Nagy Testvér megszületett, és szépen cseperedik.

Csatlakozz a közel ötezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: Tehén a levegőben

Ezt láttad már?

Az utakon nem leszel biztonságban… a rendőröktől

Így megy tönkre a cég egy délután alatt

Nyaralás után rémálom

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)