Van egy folyó Kolumbiában, amely a szivárvány minden színében csillog. De ez nem környezetszennyezés, hanem a természet csodája.

Kolumbiában fővárosából, Bogotától csaknem 300 kilométert kell utaznunk délnek, hogy elérjük Macarena (igen az a Macarena) városát. A közelben fekvő nemzeti parkban található az a száz kilométer hosszú, és mindössze húsz méter széles folyóka, amelynek neve Caño Cristales. De elnyerte még az "ötszínű folyó" “a paradicsomba vezető folyó”, “a világ legszebb folyója” nevet is.

Mindezt egy természeti csodának köszönheti. Az esős és a száraz évszak között, van egy olyan időszak, amikor a vízmélység kedvez az algák és moszatok virágzásának, amelyek káprázatos színekbe borítják a folyót. A víz fantasztikusan tiszta, a folyó vadregényes tájon, furcsa alakú sziklák között tör elő.

A turisták a világ minden tájáról jönnek, hogy megcsodálhassák a természet e ritka tüneményét. Pedig az oda jutás nem egyszerű. Kolumbiában a kábítószer kartellek nem szeretik a kíváncsiskodó idegeneket. Nem könnyű Bogotából eljutni Macarenáig. De innen már csak lóháton juthatunk el a folyóig.

 

 

 

 

 

 

 

Egy rövid filmes izelítő:

 

Ezt láttad már?

Szombati Dizájn: Sisakművészet

Árvíz idejére: úszó házak Hollandiából

Az igazi óriások: a Dubai és Atlantai akvárium

 

Ne hagyd ki a többit sem.