A vasút nagy korszaka a huszadik század eleje volt. Az észak-amerikai kontinensen is a növekedés és a jólét biztosítása érdekében szükség volt egy megbízható vasútvonalra, amely stabil kapcsolatot jelentett volna a keleti parttal. Abban az időben San Diego még csak egy kis kikötőváros volt, de a város vezetői tisztában voltak vele, hogy növekedésükhöz szükség van egy olyan vasútvonalra, amely akkor már összekötötte Los Angelest az ország többi részével. Ekkor tettek javaslatot a San Diego-Arizona vasútvonal megépítésére.

A mérnökök hamar rájöttek, hogy óriási kihívások elé néznek. Olyan hegységeken kellett átvágniuk, ahol egymást váltották az égbetörő csúcsok és a mély szakadékok, ahol durvák a körülmények és mindennapos a sziklaomlás.

Mindehhez hozzájárult a sivatagi éghajlat is, aminek következében nyáron akár hatvan fokos is lehet a napi hőingadozás. A reménytelen kilátások miatt kapta a lehetetlen vasútvonal nevet.

Óriási áldozatok árán a vonal elkészült, és ma is csodálattal nézhetünk azokra a műszaki megoldásokra, amelyekkel több mint száz év létrehozták ezt a műszaki csodát.

Magával ragadó vidék, amely felett megállt az idő.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint húszonegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Ujjvédő húsfogó

Napi videó:   Végigszáguldani Kínán

Napi fotó:  Ilyen kellene nekem is.

Macskaőrség:   Kemény kiképzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(via )