Dupla amputáltként többre képes, mint az egészségesek.

Noah Galloway egyszerű srác volt az Alabama államban található Birminghamban. 2001-ben úgy döntött, hogy belép a hadseregbe. Gyalogos katonaként azon kevesek egyike volt, aki elit katonaként az első sorban szolgáltak a  háború idején.

2003-ban hazatér, de 2005-ben újra szolgálatba áll és visszatér Irakba. Decemberben változott meg az élete örökre, amikor Yusafiah városában egy házi készítésű akna felrobbant mellette. A robbanást túlélte, azonnal Németországba szállították. Öt napig volt eszméletlen. Mikor újra magához tért, akkor szembesült a ténnyel, hogy bal karját és lábát elvesztette.

Noah nem az a típus, aki feladja. A washingtoni Walter Reed katonai rehabilitációs központban hónapok alatt, nagyon kemény munkával felépült. Megtanult műlábbal járni, a műkarját használni.

De ez neki nem volt elé, újra elkezdett sportolni. testépítésbe fogott, majd jött  túrázás,a futás, hegymászás, kajakozás, és az extrém versenyek. Noah olyan dolgokra képes, amelyekre a legtöbb egészséges ember nem.

2012. októberében indult el első maratoni versenyén, amit sikeresen teljesített. De azóta már indult olyan extrém versenyeken is (pl. Spartan race, Barbarian Challenge), ahol csak a legkeményebbek indulnak el. Ezeken a versenyeken olyan feladatok vannak, amilyeneket a különleges haderők kiképzésein alkalmaznak.

Noah újabb és újabb célokkal teszi próbára fizikai és mentális erejét, próbálgatja határait feszegetni.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Sörnyitó kalapács

Napi videó:   Lehet még extrémebb a bázisugrás

Napi fotó:  Furcsa focimeccs

Macskaőrség:   Nagy cica iszik

(via itt)