80 kiló arany és néhány marék drágakő borítja az indiai autót. Így lesz a világ legolcsóbb autójából a világon a legdrágább. Ez lett az autók Fabergé-tojása.

Mintha megelevenedne Rejtő Jenő regénye. Az indiai Tata autógyár Nano nevű mini autójából elkészült egy különleges darab: Színarany borítást kapott.

Igen csak megváltozott az autó értéke: 2300 euró helyett már 3,5 millióba kerül. Vagyis 690 000 helyett 1 milliárd forintba.

Az indiaiak beleadtak mindent, hogy megmutassák India gazadagságát és 5000 éves ékszer történelmét. 30 ékszerész mester dolgozott az autón hónapokig. 

Az apró autót 80 kilogramm,  22 karátos arannyal vonták be, a díszítéshez felhasználtak még 15 kg ezüstöt 10 .000 darab drágakövet és féldrágakövet.

Nem csak öncélúan felpakolt flanc,  hanem csodálatos ötvösmunka, igazi ékszerészeti műremek.

Talán az alvázra kellene forrasztani egy tűt, és egyúttal elnyernék a világ legnagyobb brossa címet is.

Egy videó riport az autó bemutatójáról:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Így a legkirályabb dinnyét enni

Napi videó:   Elárulom, hova tűnnek a fél zoknijaid

Napi fotó:  Sapka és pántja

(via dailymail)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...