Hogyan lehet életre kelteni a reneszánsz festményeket néhány autószerelővel?

 

Soha nem lehet tudni, hogy mikor jön az ihlet. Freddy Fabris chicagói fotós számára a pillanat akkor jött el, amikor betoppant egy autószerelő műhelybe, amikor segített barátjának rendbe hozatni az autóját.

Fabris régi terve volt, hogy a klasszikus festményeket szeretett volna újrateremteni modern formában. "Hogyan mesélhetnénk el ezeket a történeteket új kontextusban? Hogyan hozhatnánk egy kis humort, mégis tisztelhetjük és tisztelhetjük az eredetiket?" – mondta Fabris.

A válasz egy egyébként hétköznapi napon, látszólag hétköznapi helyen érkezett.

"Véletlenül léptem be ebbe a műhelybe, ahova egy barátom elvitte az autóját javításra, és azonnal beleszerettem. A zsír, a cuccok, a káosz és a valóság tökéletes egyensúlyban volt.”

Az így létrejött projekt a Reneszánsz sorozat, amely több elismerést is elnyert.

Az üzlet tulajdonosa elég őrült volt ahhoz, hogy megszeresse és támogassa az ötletet. A képeken szereplő alakok a helyi szerelők, színészek és barátok közül kerültek ki. Egy hónapba telt, mire a megfelelő embereket összegyűjtötte. Olyan arcokat keresett, akik egyaránt hitelesek szerelőként és reneszánsz karakterekként.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)