Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szálloda, ahol nagyon szeretik a vizet

Medencék, vízesések, csobogók, patakok, átfolyók mindenhol. Eza Como Shambhala Resort Bali szigetén. Napfény, pálmafák, bambusz, és víz. Kell más?

Tovább


A féllábú kapus

A féllábú csodacsatár régi gúnyos beszólás, de nem lehetetlen. Alexandre Toledo balesetben vesztette el fél lábát, de ez sem volt elég ahhoz, hogy feladja az aktív sportolást. Továbbra is kapusként igazolt játékos, és többre képes, mint sok kétlábú társa.

Tovább


A világ legszebb medencéi

A nyári melegben nincs jobb, mint egy csobbanás egy hűs medencében. Néhány tipp a legszebb medencékhez.

Medence 55 emelet magasan: a Marina Bay Sands Hotel Szingapúrban.

Hotel Du Cap Eden Roc. Franciaország

Tovább


A halál állatkertje

Így nevezik a Surabaya Zoo-t, amely egy botanikus- és állatkert a kelet-jávai Surabaya városában, Indonéziában. Ez talán a legrosszabb, legembertelenebb állatkert a bolygón. Az állatok nem jutnak elegendő élelemhez, nincs megfelelő orvosi ellátás, apró ketrecekben sínylődnek lehetetlen körülmények között. Becslések szerint havonta 25 állat hal meg nem természetes okból. Az emberek a világ minden tájáról petíciót írtak alá, hogy bezárják az állatkertet.

Tovább


Az autó nélküli város mítosza

Több internetes portál is csodaként számolt be egy amerikai városkáról, amely már 116 éve betiltotta az autók használatát. Mennyi a valóság és mennyi a mítosz a történetből?

A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

A történet röviden: Az amerikai Mackinak a világ egyetlen autómentes városa. 1898-ban rendeletet hoztak, hogy nem kérnek a büdös és zajos masinákból, ezért kitiltották a városból az autókat. A városba nem hajthatnak be autók, csak lovaskocsival, kerékpárral, és elektromos mopedekkel közlekednek az emberek. A szállító gépjárművek is csak elektromosak lehetnek. Egy gyönyörű, tiszta, és csöndes idilli város. A világ érdekes Nagy-tavak Michigan-tó Huron-tó Mackinak tó sziget Mackinaw híd város

Nos, ez a történet is a "Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak" típusú történetmesélés példája. A történet igaz, de…

Tovább


Sokkoló üvegpadló

A kilátók szívesen sokkolják a látogatókat azzal, hogy a padlót egy részen lecserélik üvegpadlóra. Csak a saját félelmeinkkel kel megküzdenünk, mert ezek a ragasztott üveglapok annyira erősek, hogy akár egy elefánt is táncolhatna rajta. A kínai üvegösvény, a kanadai üvegpatkó-kilátó, és a chicagoi Skydeck után üvegpadlójú tornyok és kilátók a világ minden tájáról.

Tovább


Árva kiselefánt

Ez a szegény bébi elefánt csak nem akarta elengedni az anyját, amikor az meghalt. De minden jó, ha a vége jó.

Tovább


Barlangban bulizni

Egy egyszerű földes utca vezet ki a városból, és ennek végén található Trinidad legjobb bulizóhelye.

Tovább


Menyasszonyt a kínai piacról

Alig használt vőlegény, kis értékcsökkenésű menyasszony eladó.

Minden szombaton és vasárnap, dél és délután öt között, függetlenül attól, hogy amilyen az időjárás, a sanghaji Népligetben egyik sarka zsúfolt az emberektől. Olyan szülök vannak itt ilyenkor, akiknek gyerekei még nem házasodtak meg. Jöttek, hogy részt vegyenek a házassági piacon. A falakon és a fákon több száz, több ezer gyermek adatai, akik gyakran nem is tudnak erről.

Tovább


Nyomor földön, vízen, levegőben

Nyomornegyedek nemcsak a város körüli favellákra terjednek ki, elhagyott és be nem fejezett, akár 45 emeletes toronyházakban is a szebb jövőre várnak.

Caracas Venezuela fővárosa, közigazgatási, gazdasági és kulturális központja. Lakosainak száma a külvárosokkal együtt 5,1 millió, míg a tulajdonképpeni történelmi városközpont a Libertador kerület lakossága 1,9 millió. A világ 10 legveszélyesebb városa közé tartozik, ahol 100.000 emberre évente 130 gyilkosság jut.

A Dávid-torony irodaháznak épült, de a szerkezetkész, 45 emeletes toronyházat húsz évvel ezelőtt félbehagyták. Azóta a nyomor torzójaként emelkedik a város fölé. Becslések szerint 750 szegény család költözött be az épületbe, akik ebben a furcsa, függőleges nyomornegyedben élnek.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog