Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legveszélyesebb állatok

Alapvető félelmeink vannak az állatokkal szemben, de ezek az érzelmek leggyakrabban indokolatlanok. Például rettegésünk képzeletbeli ranglistáján dobogós a cápa és a farkas, pedig ha lenne veszélyességi ranglista, még be sem kerülnének az első tizenöt közé. Olyan állatoktól félünk, amelyekkel esélyünk sincs találkozni, míg a jóval veszélyesebb fajokra szeretettel nézünk. Mindez pusztán kulturális hatás, amelyről a meséink, a könyvek, a filmek, és a média tehet. Pozitív és negatív beidegződések. Melyek a ránk nézve legveszélyesebb állatok? Az itt közölt adatok egy átlagos évre vonatkozó becslések, amelyeket a nemzetközi szervezetek tettek közzé. Nem teljes lista, és semmilyen valódi rangsort nem képvisel.

Cápa - kb. 10 halálos áldozat

A Cápa című film óta még azok is ki akarják pusztítani a cápákat, akik sosem mennek a tenger közelébe. Pedig a cápák nélkül összeomlana a tengeri ökoszisztéma. Azért tűnik olyan veszélyes állatnak, mert minden cápatámadásból hír lesz, mert "harapn5t6ak rá" az olvasók. Eközben a búvároktatók azt tanítják, szerencsés az a búvár, aki a vízben megpillantja ezt a fenséges ragadozót. Ha arányba állítjuk, hogy évente hány ember hányszor fürdik a tengerben, ezzel a sok tízmilliárd fürdéssel szemben ez a tíz áldozat elhanyagolható. Gyakorlatilag bármi, amit csinálunk, veszélyesebb ennél.

Tovább


Ingusföld régi tornyai

Nem csak Középföldén vannak olyan szép őrtornyok, mint amilyeneket a Gyűrűk urában láttunk.

Hasonlóan szépséges elhagyott tornyok vigyázzák Ingusföldet.

Tovább


Hol rejtőzik?

A terepen észrevétlen rejtőzködésben páratlanok a mesterlövészek. Nem véletlenül, a trükkjeiket az állatvilágból merítik. Nem csak legenda, hogy elsétálnál mellette. Te megtalálod őket a képen? Az első képen a terep látható, a második képen bekarikázták a mesterlövészt. Ha ezek után sem látod őket, a végén megmutatják magukat, miért olvadnak bele tökéletesen a környezetbe. Megengedik, hogy lásd őket.

Tovább


Epikus küzdelem

Ki a szavanna királya: az oroszlán vagy a varacskos disznó? Kétséges kimenetelű epikus küzdelem.

Tovább


Az Amazonas esőerdő mélyén

Ennyi szépség egy helyen.

Tovább


Vonattal az Andok tetején

A hideg és forróság földje, egy sivatag, ahol még az oxigén is kevés. A Föld egyik legszebb táján vonatozni. Ahol a vonat eltörpül a csúcsok között.

Tovább


Csoda a sivatagban

Fekete víz csillog a mélyben. Egy kanyonba elrejtett természeti tünemény a csádi sivatag mélyén.

Afrika, Észak-kelet Csád, Ennedi-fennsík. Dél-keletre Fada városától.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Sziget kastéllyal és ágyúval eladó

New York közepétől egy órányira saját sziget? Maga a királyság!

A Taverna-sziget egy három és fél hektáros földdarab Connecticut partjainál.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Üvegkilátó a Sunwapta-völgy felett

Kanadában is van már sikoltozós üvegpatkó-kilátó.

Tovább


A legszebb szellemváros

A százmilliós luxusházakban még senki sem lakott.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog