Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aukción elkelt legdrágább autók

Elképesztő pénzekért cserélnek gazdát. A legdrágább autók húszas listája, és még további nyolc különleges régi szépség.

Ha biztos befektetés akarunk, legbiztosabb autóritkaságokba fektetni. Legalábbis ezt bizonyítja ez a ranglista. Nem is volt olyan egyszerű hiteles forrást találni, mert keresés közben több különböző listát is találtam amelyek között jelentős eltérések is voltak. Ez bizonyítja hogy az autóritkaságok piaca rendkívül dinamikus. Egy-egy árverés után nagyon át tud rendeződni a rangsor. A legelső képen szereplő szépség bő féléve még a 26. volt, most már csak a 37. Érdemes az ötvenes-hatvanas évek Ferrarijait vásárolni, mert eszement tempóban emelkedik az áruk. Volt olyan, amelyiknek egy évvel később 40 százalékkal drágábban adták el, és ez bizony több millió dolláros hasznot jelent.

A legdrágább autók húszas listája, és még további nyolc különleges régi szépség. De lehet, hogy a hétvégén volt egy újabb aukció, és a listát már át is rendezték.

(helyezés, gyártás éve, típus, utolsó vételár)

37. 1904 Rolls-Royce 10 HP kétüléses: 7.250.000 dollár

Tovább


Elhagyott helyek: Hashima-sziget

Valaha a világ legzsúfoltabb helye volt, ma már egy lélek sem él rajta.

Ez talán a világ egyig legfurcsább szigete. Egy apró sziklás kupac a Japán-tenger vizében, mégis valaha itt éltek a legzsúfoltabban az emberek. A sziget története is ilyen különleges.

Hivatalosan ezen a szigeten volt a valaha számolt legnagyobb népsűrűség. Összehasonlításul: Magyarország átlagos népsűrűsége 108 fő/km2, Budapesté 3320fő/km2. A szigeten fénykorában 5300 ember élt, ez a szigetre vetítve átlagosan 88 300fő/km2. De mivel a szigetnek csak egy részét lakták, így a népsűrűség 139 100fő/km2. Elképesztő tömegnyomor.

Tovább


A valóságon túl

Nehéz eldönteni, melyik kép valóság, melyik Photoshop. Te szét tudod válogatni?

Tovább


Az R-101 pusztulása

Minden idők legnagyobb léghajó balesete volt. Csak a történelem elfeledte, mert a Hindenburg léghajó pusztulása ismertebbé vált. A hét évvel korábbi balesetnek csaknem mindenki áldozatául esett, még a brit léghajós álmok is.

Tovább


Kölyökkutyák a víz alatt

Seth Casteel, a New Yorkban és Los Angelesben dolgozó fotográfusnak szeptember 16-án jelenik meg az új fotóalbuma a boldogan búvárkodó kutyakölykökről. A fotós 1500 kutyakölyköt foglalkozott, hogy a képek elkészülhessenek.

Tovább


Varázslatos lépcsők

Ezek már nem lépcsők, inkább modern szobrok.

Tovább


Történelmi rejtélyek: A kancsók fennsíkja

A Kancsók fennsíkja (tévesen a Kancsók völgye) egy megalitikus régészeti helyszín Laoszban a Xieng Khouang fennsíkon.

A világ érdekes rejtély laosz fennsík kancsoka kancsó homokko

Tovább


Az űrbányászok menthetik meg a Földet

Az SF történetekben és filmekben rendszeresen felbukkannak űrbányák, egész aszteroidák feldolgozása. A téma abszolút érthető, hiszen a gazdaság egyik alapja a nyersanyag kitermelés. Az egyik alapvető ok, ami miatt a bolygónkon kívül kell terjeszkednünk, az pont a csökkenő nyersanyag készletek. A nemrégiben megalakul Planetary Resources nevű amerikai cég úgy döntött, megindul ezen a költséges úton. És mellékesen lehet, hogy egyszer megmentik a Földet.

Tovább


Ha már meghozták a tüzelőt

Lehet azt szépen is rakni...

Készítette:Gary Tallman

Tovább


Kilátással a tengerre

Ha bírod a tenger moraját, és nincs tériszonyod, neked való ez a hétvégi ház.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog