Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

22 amerikai kastély

Az Egyesült Államoknak rövid a történelme, és kevés a történelmi emléke. Ott már csodálkozva néznek egy "ősöreg" százéves házra. Ezek után érthető, hogy rajonganak az európai kastélyokért, tornyokért, bástyákért. De ők nem érik be egyszerű rajongással, ők meg is akarják szerezni. Ha már nem lehet övék az ősi kastély, építenek maguknak egyet. 22 modern kastély az Észak-amerikai kontinensről.

Cedar Rapids, Iowa

Tovább


Sri Lanka különleges horgászai

A világ egyik legkülönlegesebb halászati módszere.

Tovább


Állapotosan a jelmezbálban

Nem nevezhető áldott állapotnak, ha a kismamának jelmezbálba van meghívása. De néhányan szabadon engedték a kreativitásukat, és előnyt kovácsoltak állapotukból.

Tovább


A világ legszebb fürdőszobái

Egészen elképesztő, hogy egy kis fantáziával - és sok pénzzel - mit ki lehet hozni egy fürdőszobából. Füdőszobák kinn és benn.

Tovább


A világ legnagyobb virágoskertje

Minden évben hétmillió virághagymát ültetnek el.

Tovább


Ha nincs lábad, legalább legyen humorod

Régi igazság, hogy humorral könnyebb átvészelni a rossz dolgokat. Egy elvesztett végtag hiányát is lehet méltósággal és humorral viselni. Tiszteletreméltó példát mutat ez a tucatnyi ember, akik a szemébe nevetnek a sorsuknak. Jelmezek, tetoválások, vicces beállítások: az igazi amputált humor.

Tovább


Hallottál már a noceboról?

A placebo meggyógyíthat, de a nocebo akár meg is ölhet.

Sokan hallottak már a placebo hatásról, azt orvostudomány bebizonyította létezését. De sokkal kevesebben tudják, van egy ellenpárja, a nocebo, amikor egy-egy beteg halálát vagy majdnem-halálát nem valós baj, hanem csak képzelt betegség, téves orvosi diagnózis vagy átok okozta.

Ismert egy eset a '80-as évekből. Egy babonás férfira woodoo átkot mondtak, s abban a hitben, hogy belsejében egy gyík rakott tojásokat, melyek kikelve belső szerveit fogyasztják, életveszélyes állapotban került kórházba. Semmi sem használt, végül az egyik orvosnak támadt egy ötlete. Hánytatót adtak neki, "kihányatták vele" az utolsó gyíkot is, hirtelen meggyógyult. De ne higgyük azt, hogy ez csak a primitív babonákra igaz.

Tovább


Forgó szobájú ház

A Teheráni székhelyű Next Office építészeti stúdió tervezte ezt a különleges házat. A szobák egyetlen gombnyomásra kilencven fokkal elforgathatók az időjárás vagy a tulajdonos hangulatának függvényében.

Tovább


A jövő bevásárlókocsija

A szupermarketekben használt bevásárlókocsi évtizedek óta szinte semmit sem változott. Mark Fraser ausztrál építész és tervező észrevette, hogy az idős emberek nehezebben bánnak a hagyományos típusokkal. Ekkor jött az ötlet, hogy "itt az ideje egy jobb dizájnnak".

Kutatást végzett, és több, eddig ismeretlen tényt fedezett fel. Például senki sem figyelt fel még arra, hogy az elszabadult kocsik - amikor az autóba átpakolás közben önálló útra indultak - sok járműben tettek kárt. Komoly személyi sérüléseket, főként koponyasérüléseket is okoztak kisgyermekeknél. Ezeknek a tényeknek a figyelembe vételével tervezte meg a jövő bevásárló kocsiját.

Tovább


A nagy TITANIC-összeesküvés

Illuminátusok, jezsuita bankárok, és a világháború kirobbantása áll a Titanic elleni merénylet hátterében. Nap mint nap újabb összeesküvés elméleteket lehet olvasni a neten. Lassan már elmondhatjuk, iparági szinten jönnek az új elméletek. Természetesen ez alól a Titanic sem lehet kivétel. Jöjjön a Nagy Illuminátus merénylet.

Az összeesküvés-elméletek valójában gondolatkísérletek, a "mi lenne, ha…" kérdésre adható olyan válaszok, amely a körülöttünk történő események mögött valamilyen titkos, rosszindulatú erőt vagy hatalmat feltételez. Ezt a tények ügyes csoportosításával, a történet kiszínezésével, ellenőrizhetetlen adatokkal történő bővítésével lehet elérni.

Isten állatkertje összeesküvés elmélet Titanic Illuminátusok merénylet

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog