Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Közalkalmatlanság

Néha úgy érzem, hogy a közigazgatásban felvételi követelmény az elmebaj. Tisztelet a - nem ritka - kivételnek, de gyakran elkeserítő az alkalmatlanság, a hozzá nem értés, az érdektelenség, az ostobaság.

A történet a következő. Egy Heves megyei kicsiny faluban él egy idős úr, nevezzük csak egyszerűen Józsi bácsinak. Józsi bácsi nyugdíjas, tulajdonképpen nem lát, nem hall, köszvénye van, és magas a vérnyomása. Mégis felszólító levelet kapott, hogy vegyen részt a polgárvédelmi szolgálatra kötelezettek továbbképzésén. Amennyiben nem jelenik meg, és 8 napon belül nem nyújt be igazolást, hogy mi akadályozta meg ebben, pénzbírsággal és elzárással sújthatják.

Tovább


A legdilisebb nevű amerikai települések

Az amerikai kontinens felfedezése után özönleni kezdtek Európából a menekültek, szerencsevadászok, vagy csak egyszerűen a jobb életre vágyók. Amikor megalapították új településeiket, sokszor nem túl sok fantáziáról tettek tanúbizonyságot. Az teljesen érthető, hogy nosztalgiából az óhazai városok bukkannak fel lépten-nyomon: Új-Amszterdam, Párizs, London. Még Budapest is van Georgia államban, de mivel csak hét épületből áll a település, a térképeken gyakran nem is jelzik. De mi lehet az oka annak, hogy teljesen elvadult neveket adtak egy településnek, hogy utána rajtuk nevessen, aki csak arra jár. A legelfuseráltabb amerikai települések. (Ha valahol nem pontos a fordítás, örömmel várom a helyesbítést.)

Cumming (Élvezés), Georgia

Tovább


Különleges röntgenfelvételek

Nick Veasey brit fotós a reklám és ipari formatervezés területén dolgozott, amíg egy televíziós show fel nem kérte, hogy készítsen röntgenfotót egy coca-colás dobozról. Veasey beleszeretett ezekbe a különös hangulatú képekbe, és szerzett egy régi röntgengépet, hogy azzal készítsen felvételeket. Készített már képeket virágokról, rovarokról, hangszerekről, gépekről, és mindenről, ami a keze ügyébe került. Művei népszerűek lettek, azóta már egyre nagyobb röntgengépeket vásárolt, és hatalmas gépekről is készít felvételeket. Meglepő, hogy a számunkra ismert tárgyak milyen új dimenziót kapnak, ha a belsejüket is megismerjük.

Tovább


Nekem ez kell: Intelligens fűtés

Amikor a házainkba beköltöző intelligens eszközökről beszélünk, már nem csak a szórakoztató eszközökre gondolhatunk, hanem az otthonunk működését biztosító rendszerekre is. Amerikában nemrégiben intelligens fűtő-termosztátot dobtak piacra.

A termosztát legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy képes megtanulni a szokásainkat. A különböző napszakokban beállítjuk a számunkra megfelelő hőmérsékletet, amelyet a továbbiakban a termosztát figyelembe vesz. Emellett mozgásérzékelőket is tartalmaz, amellyel megfigyeli a mozgási, illetve tartózkodási szokásainkat a lakásban. Mindössze egy heti megfigyelés után már elkezdi önállóan szabályozni a fűtést.

Tovább


3 képernyős mobil

Egyelőre még felbonthatatlan az ellentét a mobiltelefon mérete, a képernyő mérete , és az ujjak mérete között. A jövő azt ígéri, hogy egyszer majd hologramot vetít a levegőbe, és a telefon pedig felismeri a hangunkat és gesztusainkat. Valamivel hamarabb számíthatunk feltekeredő, vékony, hajlékony képernyőkre hordozható készülékeinkben. De addig mit tegyünk?

Egy fiatal ipari dizájner, Kristan Ulrich Larsen érdekes okostelefon-tervvel állt elő. A készüléknek három képernyője van, amelyek összecsukhatóak, és funkciótól függően lehet azokat nyitni és csukni. Az ötlet több mint elgondolkodtató.

Tovább


A természet csodái: rejtélyes hóhengerek

A szellemek is szeretnek hógolyózni és hóembert építeni. Legalábbis így foglalhatóak össze azok a különleges esetek, amikor rejtélyes hóhengereket találtak a völgyekben, de nyomokat körülöttük nem. Kis szerencsével most talán mi is láthatunk hóhengereket.

Tovább


Ahol a tél megmutatja igazi szépségét

Sajnos, ahogy egyre távolodunk a kis jégkorszaktól, és egyre inkább veszélyeztet minket a globális felmelegedés, annál kevesebb a reményünk rá, hogy igazi fehér télben legyen részünk. Marad nekünk az esős, lucskos, ködös, novembernek látszó tél. De vannak még helyek, ahol a tél igazi.

Tovább


Űrhajóskoszt az autóba

Mindennapjainkban az idő lett a legfontosabb tényező, és egyik legfontosabb célunkká vált, hogy minél többet tudjunk megtakarítani belőle. Egyre több időt töltünk autónkban, gyakran teljes tétlenségre kárhoztatva. Ennek következménye az, hogy egyre többen étkeznek az autóban. És az élelmiszeripar erre az űrhajósételekkel válaszolt.

Tovább


Egy elképesztő és vicces vadászat

Egészen különleges módon vadásznak a rókák télen a Yellowstone nemzeti parkban. Nehéz sorsuk van itt az állatoknak télen. A tájat hetekig gyakran méteres hó fedi. Nehezen jut táplálékhoz növényevő és ragadozó egyaránt.

A róka is nehezen találja meg az apró rágcsálókat. A kis jószágok ugyanis ravaszak, nem jönnek fel a hó tetejére, a hó alatt készítenek maguknak járatokat. Ezért a róka helyzete nehéz. Csak hallás után találhatja meg a rágcsálót, be kell tájolnia, majd egyetlen határozott ugrással kell lefúrnia magát a hó alá. A módszer egyszerre lenyűgöző és vicces. A vadászat képekben és videón:

Tovább


Fütyülős kulcstartó web 2.0

Sokan vannak, akik csak ledobják a kulcsukat, és utána hosszú ideig keresgélik. A fütyülős kulcstartó úgy tűnt jó megoldás, de kiderült, folyamatos csipog, ahányszor egy normál "A" hangot érzékel. De itt a XXI. századi megoldás okos telefonra szabva.

Íme, a Cobra Tag. Csatold hozzá bármihez, amit nem akarsz keresgélni: kulcscsomó, kistáska távirányító. Az apró készülék egy ingyenes alkalmazás segítségével kommunikál az okos telefonoddal. Ehhez bluetooth kapcsolatot használ. három okos funkciója van.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog