Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mobiltöltés légzéssel

A megújuló energiák közül a szélenergia egyre nagyobb szerepet kap. Egy érdekes koncepció a hordozható készülékekhez nyújt alternatív töltési megoldást. De nem kell várnunk a fuvallatra, hiszen az igyen energiát mi magunk szolgáltatjuk.

João Paulo Lammoglia találmánya ugyanis az emberi légzést hasznosítja. Az AIRE nevet viselő eszköz egy maszk, melyet egy vezetékkel csatlakoztathatunk telefonunkhoz. A maszk belsejében kis szélturbinákat helyezett el a tervező, a lélegzésünk pörgeti a turbinákat, amely energiát állít elő.

Tovább


Elfelejtett autótemető

Kísérteties autóroncsok, amelyeket már évtizedek óta elfelejtettek, és a természet is elrejtette a szemünk elől. A hely hangulata olyan, mintha Stephen King írta volna a Gyűrűk urát.

Tovább


3 képernyős mobil

Egyelőre még felbonthatatlan az ellentét a mobiltelefon mérete, a képernyő mérete , és az ujjak mérete között. A jövő azt ígéri, hogy egyszer majd hologramot vetít a levegőbe, és a telefon pedig felismeri a hangunkat és gesztusainkat. Valamivel hamarabb számíthatunk feltekeredő, vékony, hajlékony képernyőkre hordozható készülékeinkben. De addig mit tegyünk?

Egy fiatal ipari dizájner, Kristan Ulrich Larsen érdekes okostelefon-tervvel állt elő. A készüléknek három képernyője van, amelyek összecsukhatóak, és funkciótól függően lehet azokat nyitni és csukni. Az ötlet több mint elgondolkodtató.

Tovább


Szubjektív programajánlat - Mobil Weekend

Fejlesztőket, mobil rajongókat és szakmabelieket és játékrajongókat várnak november utolsó hétvégéjén november 25-27-én a VAM Design Centerben megrendezésre kerülő Mobil Weekendre a szervezők.

Az eseménysorozatot pénteken a Microsoft - Nokia egész napos ingyenes Mango konferenciája indítja el. A konferencia után 55 versenyző vág bele a 72 órás alkalmazásfejlesztői versenybe, amely győztesei összesen 1 millió összdíjazásra számíthatnak. A versenyre november 18-ig még jelentkezhetnek a versenyzők! (Egyetemistáknak ingyenes a verseny, ha vállalják, hogy Microsoft platformon fejlesztenek)

A Mobil Weekenden megrendezésre kerül egy miniexpo is, amelyen a legfrissebb mobilos újdonságokkal találkozhatnak a látogatók. Kipróbálhatják a magyar mobilos alkalmazásokat és játékokat is Androidon, iPhone-on, vagy Windows Mobilon.

Mindhárom nap szakmai előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, szombaton részt vehetnek a Véleményvezérek Startup workshop és networking eseményen.

A játékosok sem maradnak tétlenül, ha kilátogatnak a Mobil Weekendre, nekik rendezik szombaton és vasárnap a Gamer Weekend nevű minirendezvényt. Itt kipróbálhatóak lesznek az idei év legnagyobb konzolos, PC-s és mobil játékait, legyen szó akár az új Need for Speed-ről vagy Call of Dutyról. Mindemellett a játékosok részt vehetnek egy teljesen egyedi versenyben is, ahol minden résztvevőnek esélye van megnyerni a Sony által felajánlott 500.000 forint értékű Vaio 3D notebookot!

A rendezvényre azoknak is érdemes ellátogatni, akik nem csak fejlesztőként vagy versenyzőként kíváncsiak a mobiltechnológia legfrissebb újdonságaira. Az esemény színes programválasztékot kínál a nagyközönség és a szakmai érdeklődők számára is.

Jegyvásárlás és további infó a Mobil Weekendről a linkre kattintva érhető el.

Tovább


Terepjáró a víz tetején

Őrült fazonok a világ minden részén vannak, de csak Izlandon találunk olyan őrülteket, akik terepjáróval és hómobillal a víz tetején száguldanak: hajótest nélkül.

Az izlandi kopár domboldalakon átalakított terepjáróikkal mániákusok ugratnak akkorákat, amely már megkérdőjelezi a gravitáció érvényességét a szigetországban. Pár összehegesztett cső, néhány teherautó féltengely, különleges gumik, és nitrózott V8-as motorok alkotják csupán a járgányokat, amelyekből akár 6-800 lóerőt is kisajtolnak pilótáik. Elképesztő mutatványokkal szórakoztatják egymást és az összesereglett nézőket. És természetesen hatalmas bukásokkal.

A speciális, a lapátkerekes gőzhajók kerekére emlékeztető gumik azonban megihlették az egyik versenyzőt. Kitalálta, hogy buggyjával keresztülszáguld az egyik tó 500 méteres öblén, természetesen a víz tetején anélkül, hogy elsüllyedne. Az ötlet megtetszett egy hómobilosnak is. Hogy mi lett a kísérlet eredménye. Richard Hammond tolmácsolásában megtudhatjuk.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Fekete doboz az autóban

Autók vezetők nélkül

Autóforradalom, avagy nyílt forráskódú városi közlekedés

Ne gázoljanak a hibridek

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Batman dizájn autók: a 15 legjobb

A jövő sportkocsijainak versenye, amelyeket Batman ihletett.

Tovább


Beszéddel tölthető mobil

Koreai kutatóknak sikerült egy olyan anyagot kifejleszteniük, amely a hanghullámokat képes energiává alakítani.

Tovább


Kiber-(polgár)háború

A katonai szakértők évek óta próbálják definiálni a kiber-háborút a hagyományos katonai fogalmak tükrében. Azonban Egyiptomban egy olyan helyzet alakult ki, amely miatt új fogalmat kell megtanulnunk: Kiber-pogárháború.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog