Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A természet csodái: Jéggömbök a tengerparton

A természet furcsa szeszélye nyomán nagy ritkán jéggömbök boríthatnak egy-egy tengerpartot.

Nem véletlenül írtam hógolyók helyett jéggömböket. A hógolyókat az emberek gyúrják, ezeket pedig a szél és a víz. Valamint nem csak hóból állnak, hanem megfagyott vizes hóból.

Tovább


A világ csodái: az Antilop-kanyon

Egy rövid völgy Arizonában, amelyet szavakkal lehetetlen leírni. Ezt a helyet Manitou őrült jókedvében teremthette.

Tovább


Az iPhone buktatta le a csalfa asszonyt

Két hónappal ezelőtt még sci-fi volt, ma már valóság.

Nem szeretem azt mondani, hogy ugye megmondtam. Aki ismer az tudja, hogy ha nem is megszállottan, de igen intenzíven foglalkozom az informatikai világ visszaéléseivel, az átlagemberre leselkedő kis- és nagytestvérekkel. De most a fantáziámat utolérte a valóság.

Több mint húsz éve írok novellákat. Néhány hónapja felkértek, hogy egy biztonságtechnikai konferencia alkalmából írjak. Beindult az agyam és papírra vetettem néhány krimi novellát, ami a közeljövőben játszódik. Ezek egyikében egy feleség okostelefonja révén buktatja le a hűtlen férjét. Úgy véltem, kb. 3-5 év múlva válhat ez a szituáció valósággá.

Tovább


Az eltérített Föld

Érdekes, hogy a tudósok hamarabb találnak megoldást olyan veszélyekre, amelyek csak évezredek, évmilliók múlva okoznak komoly problémát.

A Föld lassan közelít a Nap felé. Azonban 3,5 milliárd év múlva ez a pusztulását okozhatja. Számítások szerint ekkor a Nap sugárzása körülbelül negyven százalékkal erősebb lesz, mint napjainkban, ez pedig katasztrofális hatást gyakorol bolygónkra.

Amerikai tudósok szerint csak úgy lehet megmenteni a Földet a végső pusztulástól, ha kimozdítjuk a pályájáról.

Tovább


Trükkös fotók Photoshop nélkül

Avagy a turisták gyakran nem normálisak.

Tovább


Star Wars és a 3. Birodalom

Egy poros mappában régi fényképekre bukkantunk, amelyek bizonyítják, hogy a köztársaság győzelme után szökött birodalmi alakulatok rejtőztek el, és időnként a Földön is megjelentek. Be is avatkoztak a földi eseményekbe, nem egyszer harcba szálltak valamelyik földi konfliktusban. Legaktívabb részvételük a második világháborúban volt, de korábbi ütközetekben is a gonosz mellé álltak. Bizonyítékul a megkopott fotók a titokzatos mappából.

Tovább


Zombifejek a bowling-golyókon

Németországban elindult a 13. utca nevű horror/sci-fi csatorna. A csatorna promótálására víruskampányt készítettek. Két német művész kézzel festett zombi fejekké öt bowling-golyót, amit a kampány során bowling termekben helyeztek el. A reklámfilmjükben felhasználták a játékosok reakcióit.

Tovább


Fejetlen testek

Az interneten megosztott képek divatja állandóan változik. A deszkázás (planking) és a baglyozás (owling) már nem olyan menő, most a fejetlenség terjed. A képeken már nem deszkát vagy baglyot utánoznak, hanem testüktől különvált fejjel kell vigyorogni. Persze ez egyszerű trükk, de talán több fantáziát igényel, mint a korábbi idétlenségek.

Az új mánia neve horsemaning, a név eredete a fejnélküli lovas legendája. Nem új ötlet, az 1920-as években egyszer már népszerű volt.

Tovább


A ceruza varázslói

Bármilyen hihetetlen ezek nem fényképek, hanem ceruzarajzok. Sajnos nem sikerült kiderítenem, ki a művész, de egyszerűen elképesztő, hogy valaki ennyire fotorealisztikusan rajzoljon. Manapság ilyen képeket általában photoshoppal állítanak elő. Ezért is unikum ez a sorozat.

Folytatás a tovább után.

Tovább


Építs magadnak hobbit házat!

Egy walesi családnak már sikerült, és egy domboldalban élik világukat.

Walesben egy fiú, bizonyos Simon Dale sokmillió kortársához hasonlóan rajongott a Gyűrűk ura világáért, különösen a hobbitok nőttek a szívéhez. Arról álmodozott, hogy egyszer majd ő is ilyen föld alatti házban fog élni.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog