Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ég veled cipőfa

Nevada egyik leghíresebb látványossága nem látható többé.

Tovább


Európa jég alatt

Amszterdamban a befagyott csatornákon sétálnak bicikliznek, korcsolyáznak az emberek.

Tovább


Ahol húsz méter hó esik

Mi magyarok már akkor is nyavalyogni kezdünk, amikor leesik tíz centi hó. De a világnak vannak olyan lakott tájai, ahol egy télen akár húsz méter hó is leeshet.

Tovább


A természet csodái: rejtélyes hóhengerek

A szellemek is szeretnek hógolyózni és hóembert építeni. Legalábbis így foglalhatóak össze azok a különleges esetek, amikor rejtélyes hóhengereket találtak a völgyekben, de nyomokat körülöttük nem. Kis szerencsével most talán mi is láthatunk hóhengereket.

Tovább


Alien motor

Kevés olyan meghatározó film van az SF történetében, amelynek látványvilága évtizedekre meghatározó formai világot teremtett. Ennek talán legmarkánsabb képviselője a több mint harmincéves Alien-sorozat. HR Geiger svájci grafikus által megálmodott lények bordázott külseje sok művészt és barkácsolót megihletett.

Tovább


Ezt nézd meg, mielőtt hétvégén kirúgsz a hámból

Vigyázz, sokkoló felvételek!

Mindenkinek ajánlom, mielőtt elmegy az éjszakába bulizni, nézze meg ezt a filmet előtte. Akár minden alkalommal. Talán másképp fogsz csinálni néhány dolgot. Talán többre becsülöd az életed annál, hogy eldobd. Feltétlenül nézd végig, ha van hozzá bátorságod. Ha van hozzá erőd. Már közel 14 millióan látták. Jó néhányan biztos ennek köszönhetik az életüket.

A dramatizált dokumentumfilmet a TAC készítette. Zene R.E.M.

Csatlakozz  a közel ötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Féreg a szemében - megdöbbentő videó

Kegyetlen tél - Csak erős idegzetűeknek

Reklámok egy rémisztő jövőből

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


E-mail az idegenektől

A kapcsolatfelvétel már megtörtént az interneten.

A kanadai Allen Tough egyetemi előadó szerint a földönkívüliek már bolygónkon tartózkodnak, információkat gyűjtenek civilizációnkról. Ha pedig így van, arra is mérget vehetünk, hogy már a világhálóra is rákapcsolódtak. Ezért internetes honlapot hozott lére - szigorúan földönkívüli levelezők számára. És jöttek a levelek…

Tovább


Elképesztő fotóművészet

Bár napjainkra a Photoshop szó a csalás és hamisítás szinonimája lett, de igazi művészek a képmanipuláció segítségével meghökkentő, elképesztő, sőt, nem ritkán megdöbbentő alkotásokat szülhetnek. Néhány különlegesen szép alkotás.

Tovább


Egy elképesztő és vicces vadászat

Egészen különleges módon vadásznak a rókák télen a Yellowstone nemzeti parkban. Nehéz sorsuk van itt az állatoknak télen. A tájat hetekig gyakran méteres hó fedi. Nehezen jut táplálékhoz növényevő és ragadozó egyaránt.

A róka is nehezen találja meg az apró rágcsálókat. A kis jószágok ugyanis ravaszak, nem jönnek fel a hó tetejére, a hó alatt készítenek maguknak járatokat. Ezért a róka helyzete nehéz. Csak hallás után találhatja meg a rágcsálót, be kell tájolnia, majd egyetlen határozott ugrással kell lefúrnia magát a hó alá. A módszer egyszerre lenyűgöző és vicces. A vadászat képekben és videón:

Tovább


Gótikusok, avagy mindenkinek joga van hülyét csinálnia magából

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog