Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rémes ház

Ezt egy drogbáró építette, vagy állandó pornófilm forgatásra készült? A hat hálószobás ház a kaliforniai Glenndale-ben épült a nyolcvanas években, és tökéletes példája annak, amikor a pénz nem találkozik a jó ízléssel.

Tovább


Falak szegények és gazdagok között

A világban egyre nő a szakadék a szegények és a gazdagok között. Az emberiség lassan, egyre jobban kettéválik. Sokkal feltűnőbb ez a jelenség, ahol nagyobb a népsűrűség. Ezek a felvételek Mexikóban készültek, ahol mindössze egy fal választja el a lakóparkokat a nyomortelepektől. Mintha két össze nem illő képet raktak volna egymás mellé. A képeket nem módosították, nekünk kellene változtatnunk a világon.

Tovább


Csúszda a disznóknak

Egy holland gazda az állattenyésztő telepén a disznóknak beállított egy csúszdát. A malacok örömmel csúszdáznak le rajta, és érkeznek meg a híg sárba.

Tovább


Tolószék lebénult kutyának

Ez a szegény pásztorkutya lebénult a két hátsó lábára. Gazdája úgy döntött, nem fogja elaltatni, hanem épített neki egy gördülő hámot, egy személyre szabott kutya-tolószéket. Maximális tisztelet érte.

Tovább


A leggazdagabb falu vett egy felhőkarcolót

Egy kínai faluban felépítettek egy 328 méter magas felhőkarcolót, amely magasabb, mint a párizsi Eiffel-torony vagy a New York-i Chrysler Building. Ráadásul egy egytonnás aranybivalyt is lehet simogatni. Egy épületben és településben a modern Kína minden ellentmondása.

A kelet-kínai Csiangszu tartomány Huahszi nevű szocialista mintafalujában 3 milliárd jüanért (102 milliárd forint) épített, 74 emeletes épület a világ 15. legmagasabb toronyháza. A felhőkarcoló csaknem 200 ezer négyzetméterrel növeli meg a rendelkezésre álló területet, az építmény kínai neve, Cengti (Zengdi, a terület megnövelése) is erre utal.

Tovább


Elhagyott szuperkocsik

Dubai az álmok és a gazdagság földje. De a válság ott sem kímélte a vállalkozókat. A korábbi sikerek és gazdagság után sok vállalkozás csődölt be, gyakran tetemes adósságokat összegyűjtve. Ám az Emirátus törvényei kemények: az adós ha nem fizet, gyorsan börtönben találja magát hosszú időre.

Ezek után nem csoda, hogy a becsődölt vállalkozók, miután nem tudták finanszírozni korábbi luxus életvitelüket, tetemes adósságokkal és hitelekkel a nyakukban, a börtön helyett a menekülést választották. Kihajtottak a repülőtérre, és mindent maguk mögött hagyva gépre szálltak. Ezért állt elő az a számunkra képtelen helyzet, hogy dubai repülőterének parkolójában és a környező utcákban százszámra találhatóak elhagyott luxusautók.

Korábbi gondosan óvott fényezésüket már kikezdte a nap, ellepte azokat a por, a szemét, és a graffiti. Bármerre nézünk, elhagyott Porsche, Mercedes, Bentley, Ferrari, de még Lamborgini is.

Számunkra a legmeglepőbb, hogy a legtöbb járműben még az indítókulcs is benne maradt. A szigorú törvények mellett senki sem kockáztatja meg, hogy elvigyen egy idegen járművet. Egy 2010-es számlálás után mintegy 3000-re becsülték az elhagyott autók számát.

Tovább


Ha minden állam egy ország lenne

Érdekes gazdasági térképre bukkantam az Egyesült Államokról. A térképen az látható, hogy az egyes tagállamok GDP-je melyik országokéval körülbelül egyenlő. Igen érdekes az összkép. A színek milliárd dollárban értendők.

Csatlakozz a több mint ötezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: Bombázóval San Francisco felett

Ezt láttad már?

Az ezer sziget tava

Az igazi óriások

Néma tiltakozás a reptéri szkennerek ellen

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog