Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Extrém út az iskolába

Bármilyen hihetetlen, ezek a kínai gyerekek éppen az iskolából tartanak hazafelé. A hegy tetején épült faluban mindössze 100 ember él, és teljesen el vannak vágva a világtól. A külvilággal a kapcsolatot ezek a völgybe vezető létrák jelentik.

Tovább


A leggazdagabb falu vett egy felhőkarcolót

Egy kínai faluban felépítettek egy 328 méter magas felhőkarcolót, amely magasabb, mint a párizsi Eiffel-torony vagy a New York-i Chrysler Building. Ráadásul egy egytonnás aranybivalyt is lehet simogatni. Egy épületben és településben a modern Kína minden ellentmondása.

A kelet-kínai Csiangszu tartomány Huahszi nevű szocialista mintafalujában 3 milliárd jüanért (102 milliárd forint) épített, 74 emeletes épület a világ 15. legmagasabb toronyháza. A felhőkarcoló csaknem 200 ezer négyzetméterrel növeli meg a rendelkezésre álló területet, az építmény kínai neve, Cengti (Zengdi, a terület megnövelése) is erre utal.

Tovább


Ahol jó élni: A varázslatos Giethorn

Hollandia talán legvarázslatosabb települése. Egy falu, ahol se utak, se autók nincsenek, csak csatornák és csónakok. Ez Hollandia Velencéje: Giethoorn.

Persze ez ma már csak költői túlzás, hogy nincsenek utak, mert a település terjeszkedik, de nem is oly rég még igaz volt.

Ezen az asztalsimaságú területen 1170-ben egy nagy árvíz pusztított, és szinte minden elpusztult.

Tovább


A kövek szépséges városa

Szépséges települést rejtenek a portugál hegyek a spanyol határ közelében. A neve Monsanto. A házak óriási kövek között húzódnak meg, elképesztő, varázslatos, és festői összevisszaságban. Erről a helyről beszélni nem lehet. Szóljanak a képek.

Tovább


A szakadék szélén

Milyen lehet olyan házakban élni, amely a szakadék peremén áll? Az ember minden pillanatban azt hiheti, a mélység rögtön lerántja magához. Azonban nem csak házak, hanem egész falvak dacolnak a gravitációval. Elképesztően gyönyörű helyek, de rettegés lehet minden ébredés. A képek olyanok, mintha egy fantasy elevenedett volna meg, de ez a valóság.

Spanyolországban, Andalúziában található Ronda városkája, amelyet a Tojo Tojo vág ketté. A házak a mélység peremén állnak, a város két felét egy régi és egy új híd köti össze:

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog