Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ legszebb helyei - Az ajantai barlangkolostorok

Harminc, bazaltsziklába vésett-faragott barlang. India egyik legkülönlegesebb szakrális emléke.

Valójában nem is beszélhetnénk barlangokról, mert ezeket közel kétezer évvel ezelőtt munkások ezrei vésték ki. Valójában inkább negatív épületekről van szó, a melyet nem felépítettek, hanem belefaragtak a sziklába.

Tovább


Riói karnevál 2013

Szemtől szemben, avagy riói arcok és karakterek:

Tovább


Legdurvább karácsonyi csomagolás

Ezzel a csomagolással rendesen kicsesztek az ajándékozottal. Nem tudom, mihez kellett több türelem: a be-, vagy a kicsomagoláshoz.

Az ajándék

1, az eredeti doboz

Tovább


Kamionnal jött a karácsonyi csomag

Három ember kell csak a kicsomagoláshoz. De nagy lesz a meglepetés. Jó nagy.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Barackos-túros sütemény

Napi videó:   A piton felfalja az aligátort

Napi fotó:  Találkozás a nagy fehérrel

(via wot)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Az írott történelem leggyilkosabb áradása

Kína, 1931, a Jangce folyó deltája. A csatornarendszer nem bírta elvezetni az áradó vizet, és ez volt a valaha feljegyzett legnagyobb áradás.  A kanálisokból hat méter magasra tört fel a víz, és becslések szerint 3,7 millió ember halt meg.

A Jangce folyó a leghosszabb folyó Ázsiában. A maga 5980 km-ével az Amazonas, a Nílus és a Mississippi-Missouri után a Föld 4. leghosszabb folyója. Főleg Kína középső részének vizeit gyűjti össze. Vízgyűjtője mintegy 1 970 000 km², hússzor nagyobb, mint hazánk. Ezzel a 9. legnagyobb a világon. A Tibeti-fennsíkon, a Dzsürhen-hegységben ered 3500-5000 méter magasan kezdődik, majd a lapos területeken csorog végig. Itt tízévente van nagyobb áradás.

Ennek két oka van.  Az egyik a fennsík magassága, amely gyorsan elvezeti a vizet a középső éls alsó régióba. A másik a sok nedvesség, amit a fennsíkra szállítanak a felhők a meleg Bengáli-öbölböl és az Indiai- óceánból.

A fő védelmet a parasztok által épített kanális rendszer jelenti. A folyó partján rétegezve építették az 1800-as években, így a százéves gátak hosszú ideig ki voltak téve az eróziónak, a magas vízállásnak, a földrengéseknek, és az áradásoknak.

1931-nyarán hatalmas viharok törtek ki a folyó fölött és környékén. Az özönvízszerű esőzés hamar túlterhelte az áradások ellen épített rendszert. A Dongting-tavat Kína legrégebbi kanálisai vették körül, amikor a kanálisok csődöt mondtak, és a falak átszakadtak, a Dongting hatalmas beltengerré vált. Egy kétemelet magas vízfal csapott le a vidékre. Becslések szerint 110 000 négyzetkilométernyi területet öntött el a víz. A vízszint a háztetők szintje fölé emelkedett, többek között olyan sűrűn lakott városokban, mint Nancsing vagy Vu hang. 51 millió ember, Kína akkori lakosságának negyede vált hontalanná. Ők voltak a szerencsésebbek.  Kb. 145 000 ember halt meg az áradásban, és több millió ember az azt követő járványokban és éhínségben.

Vu Hang területe több mint négy hónapig állt víz alatt, a vízszint helyenként elérte a hat métert is. Mivel az ország hadban állt Japánnal, a helyreállítás akadozott, és nem volt elsődleges szempont, az új, erősebb infrastruktúra kiépítése. A japán megszállás, a második világháború, majd a polgárháború miatt csak 1949 után került sor.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:   A legegyszerűbb krémsajt recept

Napi videó:   A valaha épült legkirályabb vizijárgány

Napi fotó:  Ahogy nem akarsz egy épületben közlekedni

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A történelem legpusztítóbb gázrobbanása

Ezért robbannak az orosz lőszerraktárak

Mintha a világ robbant volna fel

Tovább


Naptár a barátnőnek

Egy srác 12 képet készített magáról, ebből összeállított egy 2012-es naptárt, és ezt adta a barátnőjének. Ez egy valóban romantikus lépés, de ha komolyan gondolta, akkor ő a legnagyobb idióta a világon. Ha viccnek szánta, akkor egy jó poén és remekül kifigurázza, milyen idióta pózokban és helyzetekben szokták a szexi lányokat fotózni. Annak mindenesetre csak örülhetünk, hogy csak fél-aktot vállalt be.

Tovább


Miért okosabb csoportosan utazni

Egy belga busztársaság - amely elsősorban flamand területen működik - úgy döntött, hogy szakít a hagyományos reklámokkal. Nem jött a szokásos szájbarágós szlogenekkel, mosolygó utasokkal, frappánsnak tűnő érvekkel, hogy miért őket válasszuk.

Tovább


Szubjektív programajánlat - Mobil Weekend

Fejlesztőket, mobil rajongókat és szakmabelieket és játékrajongókat várnak november utolsó hétvégéjén november 25-27-én a VAM Design Centerben megrendezésre kerülő Mobil Weekendre a szervezők.

Az eseménysorozatot pénteken a Microsoft - Nokia egész napos ingyenes Mango konferenciája indítja el. A konferencia után 55 versenyző vág bele a 72 órás alkalmazásfejlesztői versenybe, amely győztesei összesen 1 millió összdíjazásra számíthatnak. A versenyre november 18-ig még jelentkezhetnek a versenyzők! (Egyetemistáknak ingyenes a verseny, ha vállalják, hogy Microsoft platformon fejlesztenek)

A Mobil Weekenden megrendezésre kerül egy miniexpo is, amelyen a legfrissebb mobilos újdonságokkal találkozhatnak a látogatók. Kipróbálhatják a magyar mobilos alkalmazásokat és játékokat is Androidon, iPhone-on, vagy Windows Mobilon.

Mindhárom nap szakmai előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, szombaton részt vehetnek a Véleményvezérek Startup workshop és networking eseményen.

A játékosok sem maradnak tétlenül, ha kilátogatnak a Mobil Weekendre, nekik rendezik szombaton és vasárnap a Gamer Weekend nevű minirendezvényt. Itt kipróbálhatóak lesznek az idei év legnagyobb konzolos, PC-s és mobil játékait, legyen szó akár az új Need for Speed-ről vagy Call of Dutyról. Mindemellett a játékosok részt vehetnek egy teljesen egyedi versenyben is, ahol minden résztvevőnek esélye van megnyerni a Sony által felajánlott 500.000 forint értékű Vaio 3D notebookot!

A rendezvényre azoknak is érdemes ellátogatni, akik nem csak fejlesztőként vagy versenyzőként kíváncsiak a mobiltechnológia legfrissebb újdonságaira. Az esemény színes programválasztékot kínál a nagyközönség és a szakmai érdeklődők számára is.

Jegyvásárlás és további infó a Mobil Weekendről a linkre kattintva érhető el.

Tovább


Szakrális csodák: a Keresztek hegye

A Keresztek Hegye egy 60 m hosszú, és 40-50 m széles domb szántóföldek közepén található. Mindössze 10 méter magas. Egy kis ipari várostól, Siauliaitól 12 km-re északra található. A dombot és környékét ma már megszámlálhatatlan mennyéségű kereszt borítja. A hit, a szabadságvágy, és a megszállók elleni néma tiltakozás legszebb, legfenségesebb szimbóluma, nemzeti identitás emlékműve.

Tovább


Nyerj dedikált könyvet!

A könyvfesztivál alatt hazánkban vendégeskedik Robert J. Sawyer, világhírű jövőkutató, Hugo- és Nebula-díjas szerző. A blog olvasói között a szerző legújabb, lélekhullám című dedikált regényét sorsolom ki. Ehhez nem kell mást tenni, ha tetszenek az írásaim, akkor április 14-24. között lájkold a blogot. (Hölgyek esetében a könyv kitűnő ajándék férfiaknak)

A kanadai író 18 bestseller SF regényt írt és az egyetlen író a világon, aki egyaránt megkapta a legkomolyabb SF-díjakat az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Spanyolországban, Kínában és Japánban.


Jövőkutatóként olyan lapoknak írt cikkeket, mint a The New York Times vagy az Ottawa Citizen. Csaknem 500 alkalommal szerepelt rádióban és tévében, többek között a Discovery Channel, a CBC Newsworld, a The Hour, a W-Five és a Canada A.M. műsoraiban.

Előadóként is körbejárta már a világot a washingtoni Library of Congress-től a tokiói Kanadai Nagykövetségig. Nemcsak tudósok, orvosok és mérnökök szerepeltek a hallgatóságában, hanem biztosítási ügynökök, iskolai tanárok, könyvtárosok és trénerek is.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog