Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legfurcsább növények - szivárványfa

Amikor az ember ezt a fát először meglátja természetes élőhelyén nem akar hinni a szemének. A fa törzsét a szivárvány minden színe csíkozza, mintha egy őrült absztrakt festő mázolta volta tele, vagy egy óriási paintball csata zajlott volna a fák alatt. De ez a fa valóban ilyen. A neve is innen van: szivárványfa.

Tovább


Az ember klónozása

Amikor az emberklónozás bukkan fel a különböző filmekben, az alkotók már nem annak egyszerű problémáival foglalkoznak, hanem a végletekkel. Tökéletesen kiforrott módszerek, gyorsaság, megbízhatóság. Csak egy megrendelés, egy minta, és indulhat a másolás. Minden, amire azt hisszük, szükségünk van.

Ennek tökéletes esszenciája A hatodik napon című film (A sztori nem nagy durranás, de a felvetett problémák teljesen hitelesek). Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) helikopterpilóta boldogan él családjával, ám egy nap - éppen egy olyan napon, amikor súlyos balesetet érte - rá kell jönnie, hogy eddigi boldogsága átmeneti volt, és valaki elvette tőle. Hogy ki? Adam Gibson. Önmaga tökéletes mása költözött be a házába, felesége és gyermeke mellé. A férfi azonban ragaszkodik az életéhez: meg akarja tudni, ki játszik vele, és milyen játékot. Hamarosan ráébred, hogy balesete után halottnak hitték, és egy cég elkövette a legsúlyosabb vétséget. Klónozta őt. A nagyvállalat természetesen mindent megtenne, hogy eltüntesse bűne nyomait.

Tehát ez a kép él az átlagemberben a klónozásról, egy délután alatt tökéletes másolat készíthető egy emberről. Na jó, legyen pár nap. Ez azonban már messze túllép annak hatáskörén. Itt már nemcsak klónozásról van szó, hanem fizikai és szellemi másolatkészítésről. Ez más tudományágak és más módszerek fejlődését is megköveteli.

Tovább


Fekete lyuk pusztít a házban

Jó néhány animáció létezik arra, milyen látvány lenne, amint egy mikro fekete lyuk elnyeli a Földet. Először csak egy szobát, egy házat, egy várost, végül a világot.

Néhány houstoni művészt annyira megihletett ez a látvány, hogy egy 1920-as években épült házat ennek szellemében "újítottak" fel, mintha a ház oldalát elnyelné egy fekete lyuk. A deszkákból készült épület fa épület mintha elemeire esne szét, mielőtt elnyelné a fekete lyuk.

Tovább


Az elhagyott házak titkai

Egyfajta misztikus légkör veszi körül a magányos, elhagyott házakat. A természet megejtő szépsége, a ház elvadult környezete, az üresen ásító ablak- és ajtókeretek titkot sejtetnek. Történetek, amelyeket mi képzelünk a falak mögé. Persze leggyakrabban nincs semmilyen rejtély, csak egyszerű életek, néha tragikus sorsok. De a vadregényes látvány felkorbácsolja képzeletünket.

Tovább


A kövek szépséges városa

Szépséges települést rejtenek a portugál hegyek a spanyol határ közelében. A neve Monsanto. A házak óriási kövek között húzódnak meg, elképesztő, varázslatos, és festői összevisszaságban. Erről a helyről beszélni nem lehet. Szóljanak a képek.

Tovább


Gitár 7000 fából

Egy 70 éves argentin gazda Gral Lavalle megyében rendelkezik a világ legnagyobb gitárjával. Pedro Martin Ureta felesége 1977-ben, mindössze 25 évesen halt meg. Mély gyászában úgy döntött, hogy emlékére egy gitár alakú fasort ültet, mert ez volt néhai felesége, Gratsele kedvenc hangszere. Ezért összesen 7000 ciprus és eukaliptusz facsemetét vásárolt, és el is ültette terveinek megfelelően. Most, 33 évvel később így néz ki a fasor.

Tovább


Az afrikai gyilkos

Ez a tündibündi jószág méltán érdemelte ki helyét Afrika gyilkos állatainak Top 5 listájában.

Csak az állatkertből és a rajzfilmekből ismerjük őket, bumfordisága, az állandó vigyor, a mosolygós szemek és pörgő fülek miatt mindenki kedves jószágnak képzeli. Egy állat, amelyről szinte mindent rosszul tudunk: a víziló.

Tovább


Amikor az idő megáll

Részletek, amelyeket soha sem láthatunk szemünk tökéletlensége miatt.

Tovább


A világ legnagyobb hintája

Őrült zuhanás és emelkedés egy új-Zélandi kanyon felett.

Tovább


Felhők szélén úszni

A világ egyik legizgalmasabb úszómedencéje a város felett, 60 emelet magasan lebeg.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog