Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szabadkézzel tökéletes kört rajzolni

Régi történet, hogyan bizonyította a pápának a XIII. százai firenzei festő, Giotto a művészi képességeit. VIII. Bonifác pápa hírvivőt küldött Giottóhoz, bizonyítsa be egy próbamunkával rátermettségét. Giotto a piros festékbe mártotta az ecsetét, és egyetlen mozdulattal egy tökéletes kört festett. Biztosította a hírvivőt arról, hogy ennek a mintának az értékét gazdái fel fogják ismerni. Amikor a pápa meglátta, azonnal megérezte, hogy Giotto felülmúlja korának összes festőjét.

Ez az anekdota azóta is a tehetség és a művészi tökéletesség példája. Épp ezért szabadkézzel tökéletes kört rajzolni manapság is óriási elismertséget hoz. Meglepő módon nem is ritka, aki képes erre. Erre lehet példákat találni az interneten is.

Tovább


Elképesztő gitárok

A gitárok általában szinte teljesen egyformák, kevesen veszik a fáradtságot, hogy egyedi festéssel lássák el a hangszert, ebben is különbözve zenész kollégáiktól. Azonban van még egy lehetőség, ha ki akarunk tűnni hangszerünkkel az átlagból: egyedileg faragott fatesttel is lenyűgözhetjük hallgatóinkat. Néhány különleges példány:

Tovább


A hónap legjobb "Óóó, a francba" pillanatai

Tovább


Kamcsatka medvéi

A kamcsatkai barna medve alapvetően kerüli az embert, de hírhedten kiszámíthatatlan viselkedése révén veszélyes lehet az emberre, időnként előfordulnak tragikus balesetek. Szerencsére élőhelyük viszonylag gyéren lakott terület, így az emberekkel való találkozás lehetősége csekély. Vakmerő fotósok néha egész közel merészkednek hozzájuk, bátorságuk jutalma néhány elképesztő fotó.

Tovább


Tokió elpusztult

Tokyo Genso, vagyis Tokió Fantasy. Ez az álneve annak a japán művésznek, aki a világégés utáni Tokió romjait festi meg. A képeken látható összes hely létezik. A posztapokaliptikus látképek fényképek alapján készülnek, és digitálisan hozzák létre a pusztulás nyomait. A világ egyik legnagyobb, napjainkban élettel teli, nyüzsgő városa kihalt betonsivatag, az ember már eltűnt belőle. A természet visszafoglalja azt, amit az ember az évszázadok során elragadott tőle.

Tovább


Zombifejek a bowling-golyókon

Németországban elindult a 13. utca nevű horror/sci-fi csatorna. A csatorna promótálására víruskampányt készítettek. Két német művész kézzel festett zombi fejekké öt bowling-golyót, amit a kampány során bowling termekben helyeztek el. A reklámfilmjükben felhasználták a játékosok reakcióit.

Tovább


Kelet csodái: A leszálló sárkány öble

Vietnám egyik legszebb tája egy különleges természeti jelenség, a Ha Long öböl. Ez egy körülbelül 1500 négyzetkilométeres terület a Vietnami-öböl északi részén. Ez a Balaton felületének két és félszerese.

Tovább


Fémtenger a múzeumban

65 000 régi, eladatlan CD kelt új életre egy 500 négyzetméteres hullámzó fémtengerben.

Tovább


Mennyország a Földön

Nem csak a különleges tájak rejtik a szépséget, gyakran a leghétköznapibb megszokott vidék is ámulatba ejthet bennünket. Csak fel kell fedezni benne a csodát. Egy-két trükk, ami kiemeli a táj különlegességét, és elképesztő fotók születhetnek. Mintha festményeket látnánk, pedig a kép valódi. Egy pici mennyország a Földön.

Tovább


A mélység peremén állni

Kanadában újabb extrém kalandban lehet próbára tenni idegeinket és záróizmainkat.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog