Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

22 különleges határvonal

Amióta emberi társadalom létezik, határvonalak választják el egymástól az embercsoportokat. Országok, népek, városok különültek el békésen vagy erőszakosan másoktól. Egyre több ilyen határ válik adminisztratív jelentőségűvé, de a gyűlölet sajnos máshol újabb határokat szül. Ilyen határok közül mutatunk meg néhány érdekeset.

1, Svédország és Norvégia határa csupán egy keskeny írtás az erdőben. Nálunk a távvezetékeknek nagyobbat vágnak.

2, Haiti és Dominikai köztársaság. Az űrfelvételen jól látszik, melyik országban korlátozzák az erdőírtást.

Tovább


Homokozó a sírban

A kis Ryan mindössze öt napot élt. Szülei olyan sírkövet emeltek neki, amelyben egy kis homokozó van. Így bátyja együtt játszhat az öccsével, amikor meglátogatják a sírt.

"Sokat mondogatta, hogy szeretne játszani az öccsével, ez pedig elgondolkodtatott. Észrevettük, hogy amikor a sírnál üldögélünk, Tucker azokat az altatókat énekli, amit együtt énekeltünk Ryannak" - mondta az anya, aki először elvetette az ötletet. De végül mégis megvalósította. Azóta levelek százaiban köszönték meg neki a hasonló helyzetben lévő szülők.

Tovább


12 káprázatos gomba

Furcsák, különlegesek, gyönyörűek. Némekliyiről nem is gondolnánk, hogy gombák. Némelyik nálunk is megterem, másik hazája Texas, vagy Új-Zéland, esetleg Malajzia.

Fátyolos hölgy gomba

Tovább


Tragikus lufi-világcsúcs

1986. szeptember 27-én egy clevelandi közparkból másfél millió léggömböt engedtek fel, hogy megdöntsék a világcsúcsot.Csodás látvány az elképesztő mennyiségű lufi.

Tovább


A vidra kinyírja az aligátort

És végül még meg is eszi. Nem egy vérvidra, csak a kis aligátor rosszba kötött bele.

Tovább


A legismertebb zseni, aki divatossá tette a tudományt

Popkultúra része lett, felajánlották neki az izraeli elnöki posztot, ellopták az agyát. 135 év született Albert Einstein. Egy rendhagyó visszaemlékezés a huszadik század egyik legnagyobb elméjére.

Igazi világpolgár volt. Élete során öt állam polgára volt, élete jelentős részében kettős állampolgár, de ideig még hontalan is: württembergi (1879-1896); állampolgárság nélküli (1896-1901); svájci (1901-1955); osztrák (1911-1912); német (1912-1933); amerikai (1940-1955)

Tovább


A mélység gyönyörű szörnyetegei

Nehéz eldönteni, hogy ezek a lények szépek vagy csúnyák? De mindegyik a Földön elterjedt élet változatosságának csodálatos példája. Ijesztő megjelenésük ellemére ezek egyszerű férgek, amelyek a tengerekben élnek.

A fotókat az orosz búvártudós, Alexander Szemenov készítette. 2008 óta több száz órát töltött merüléssel. hogy megörökítse ezeket a szemkápráztató lényeket.

Tovább


Norvégia csodái: Geiranger-fjord

1000 méteres hegyek, 300 méteres vízmélység: Norvégia legszebb fjordja, a Geiranger.

A Geiranger-fjord (Geirangerfjorden) fjord Norvégia Sunnmøre tájegységében, Møre og Romsdal megye déli részén található. A Stor-fjord 15 kilométeres oldalága.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Elütött ejtőernyős

Az ejtőernyős John Frost már csaknem földet ért az ejtőernyős ugrás végén, amikor a 87 éves Shannon Trembley még a levegőben elütötte egy könnyű repülőgéppel. A floridai Tampa közelében található South Lakeland Airport repülőtéren történt balesetben a repülőgép is lezuhant.

Tovább


Szellemhajó az Ohio-n

Tengerjáró egy patakmederben? Egy titokzatos roncs rejtélyekkel teli története.

Egy kajakos csapat kirándulást tett az Ohio folyón, Lawrenceburg közelében, ahol Kentucky, Indiana, és Ohio állam találkozik. A csapat beevezett egy aprócska mellékágon, amely alig nagyobb, mint egy patak. Ezen a környéken sok ilyen kisebb ág található.

Nem sokkal a torkolat felett sötét tömeg terpeszkedett a fák alatt.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog