Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Időbe fagyott hullámok

Mintha a folyékony fém óceánja vetne hullámokat: a tehetséges francia fotós, Pierre Carreau nagysebességű kamerával készített elképesztő képeket az óceánról.

Tovább


Az oroszlán és a krokodilok küzdelme

Ritka látvány: összevesztek a folyóparton egy elpusztult víziló tetemén. Bár elpusztult vízilovat sem sűrűn lát az ember. Hat hüllő egy csúcsragadozóval szemben. Az oroszlán megfutamította a krokodilokat.

Tovább


Repülő híd

Ennek a felnyitható hídnak nincs párja a világban.

Aki egyszer látja a Slauerhoffbrug-ot, az sosem felejti el. Hollandiában Leeuwarden városában épült.


Nagyobb térképre váltás

A híd középső 15x15 méteres darabja emelkedik fel. De nem a megszokott módon, hanem az egyik sarkánál fogva. Ezért repülő hídnek is becézik.

Tovább


Az orosz elnöki különgép

Egy kis birodalmi luxus aranyozással, zöld bőrhuzattal, nemesfa burkolattal és beépített ikonnal. Vlagyimir Putyin szolgálati repülőgépe, az Il-96-300PU, amelyet a nyugati sajtó csak "Szibériai Air Force One"-ként emleget.

Tovább


A zsiráf búcsúja

Az 54 éves férfinél megállapították, hogy gyógyíthatatlan rákja van. Már csak hetei vannak hátra. 25 évig dolgozott gondozóként az Állatkertben. Utolsó kívánsága az volt, hogy még egyszer megnézhesse kedves állatait. Egy alapítvány megszervezte a különleges látogatást. Szeretett zsiráfjaival különösen megható volt a találkozás. A zsiráf felismerte és egy csókot nyomott az arcára.

Tovább


Rejtélyes rajzolat a sivatagban

Műholdról is jól látható, titoktatos ábra található az egyiptomi sivatag mélyén. nem messze attól a helytől, ahol Mózes megkapta törvénytáblákat.

Egyiptom, Sínai-félsziget déli csücske. A népszerű nyaralóhelyet, Sharm el Seikhet észak felé elhagyva a sivatagi hegyek között látható az az ábra.

Jól látható a Google térképén is.

Tovább


Már az Isten is elhagyta Detroitot

Az amerikai autógyártás központja a hatvanas években hanyatlásnak indult, de a 2008-as ingatlanpiaci válság pecsételte meg a sorsát. Az autógyárak bezárása és a jelzáloghitelek bebukása miatt százezrek hagyták el a várost. Nem csak a házak állnak üresen, de a templomokat is elhagyták hívek és az egyház egyaránt. Detroit elhagyott templomai.

Tovább


Felmelegedés után

A globális felmelegedés senkit sem fog kímélni. Egy amerikai művész, Nickolay Lamm azt próbálta megmutatni, hogy festene az Egyesült Államok, ha 7 méterrel megemelkedne a tengerszint. Előtte/utána képek néhány jól ismert helyről.

Tovább


India csúnyább arca

A másik, amelyiket soha nem látják a turisták.

Tovább


Kuvaiti tanktemető

Az Öbölháború egyik legdöbbenetesebb emlékműve, amely valós képet ad a háború méreteiről. Amikor a harcok véget értek, a szövetségesek erre a központi helyre hordták össze a roncsokat. Iraki harckocsik temetője Kuvaitban, az Al Jahrah sivatag közelében.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog