Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az eltérített Föld

Érdekes, hogy a tudósok hamarabb találnak megoldást olyan veszélyekre, amelyek csak évezredek, évmilliók múlva okoznak komoly problémát.

A Föld lassan közelít a Nap felé. Azonban 3,5 milliárd év múlva ez a pusztulását okozhatja. Számítások szerint ekkor a Nap sugárzása körülbelül negyven százalékkal erősebb lesz, mint napjainkban, ez pedig katasztrofális hatást gyakorol bolygónkra.

Amerikai tudósok szerint csak úgy lehet megmenteni a Földet a végső pusztulástól, ha kimozdítjuk a pályájáról.

Tovább


Szobrász, aki láncfűrésszel dolgozik

Randall D. Boni, amerikai szobrászművész híres az amerikai vadon állatairól készült szobrairól. Ez az egyik leghíresebb munkája, amelyet egyetlen óriási fatörzsből vésett ki. A munka külön érdekessége, hogy Boni láncfűrésszel dolgozik.

Tovább


Létezik a Gyűrűk ura és Középfölde erdeje

Létezik egy erdő, amely úgy néz ki, mint ahogy a vadont leírta Tolkien leírta a Gyűrűk urában. Ez az erdő Angliában, Gloucestershire megyében található. Tolkiennek sem ismeretlen a környék, valószínűleg ez a mesebeli erdő inspirálta Bakacsin-erdő és Öreg-erdő megírásakor.

Tovább


A világ legbarátságosabb bálnája

Mexikó egyik legizgalmasabb turistalátványossága a bálna simogatás az öbölben.

Tovább


Kozmikus szeszfőzde

Ha az egész univerzum él, akkor erősen pityókás lehet, mert a csillagközi térben rengeteg alkoholra bukkantak a csillagászok.

A csillagközi felhők sokféle dologból állhatnak, porból, gázokból, szervetlen és szerves vegyületekből. Némelyik ezerszer akkora, mint a naprendszerünk. Szilárd és sűrű magjuk olyan komplex molekulák kialakulását teszi lehetővé, amelyek jól ismertek az élő környezetben. Az egyik legfurcsább csillagközi felhő, amit a csillagászok találtak, etil-alkoholból áll, vagyis az általunk is jól ismert, és lelkesen ivott alkoholból. Kicsit olyan a hely, mint egy csillagközi sörfőzde.

Tovább


A kalóz-szemtakaró titka

Bármilyen meglepő, a kalózok a jó szemükön hordták a szemtakarót, és erre igen jó okuk volt.

Tovább


Mesterséges méh

Jöjjön gondolatkísérletünk második része! Ha sikeresek az eddigi eljárások, akkor van egy peténk, amelyből világra kell hoznunk az életet. Ez elméletileg szintén egyszerű, a mesterséges megtermékenyítéshez hasonlóan be kell ültetni az anyaméhbe. Ha minden rendben van, a szükséges idő letelte után megszületik szemünk fényének klónja. A tudomány nagyjából itt tart most. Így készült Dolly, az első klónegerek, klóncicák stb.

Tovább


Embermásolás 1. - A tökéletes másolat

Amikor a fantasztikus művekben a klónozás bukkan fel, az alkotók már nem annak egyszerű problémáival foglalkoznak, hanem a végletekkel. Tökéletesen kiforrott módszerek, gyorsaság, megbízhatóság. Csak egy megrendelés, egy minta, és indulhat a másolás. Minden, amire azt hisszük, szükségünk van.

Tovább


Pénz nélküli társadalom

Az mindannyian tudjuk, hogy a pénzzel csak nyűg és gond van. De szükség van rá? A tökéletes megoldás az lehetne, ha nem is lenne pénz. Legalább is elméletileg ez lenne a legjobb megoldás. De vajon megvalósítható ez?

Tovább


Autó a falon

Nem csak megoldott az otthoni parkolás, de az autó az ajtó előtt áll meg. Akár a hetvenedik emeleten is. Ez a Peugeot Metromorph.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog