Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Álom fürdőszobák

Egyiket se panelba, hatvan négyzetméterre tervezték.

Tovább


Karácsonyi fürdés a tengerben

Angliában idén ötvenedszer rendezték meg a hagyományos karácsonyi közös megmártozást a tengerben. A szigetország partjain egyre több helyen gyűlnek össze december 25-én, hogy jelmezekbe öltözve, és adakozva köszöntsék az ünnepet. Bár az idő nem olyan zord, mint mifelénk, az óceánt is melegíti a Golf-áramlat, de így is csak nem sokk nulla fok feletti a víz hőmérséklete. Igazi év végi bátorságpróba.

Tovább


24 Különleges gyűrű

Két tucatnyi különlegesség, merész fantáziájú ékszerészek munkái.

Egy kis fantasy:

Tovább


A világ legszebb fürdőszobái

Egészen elképesztő, hogy egy kis fantáziával - és sok pénzzel - mit ki lehet hozni egy fürdőszobából. Füdőszobák kinn és benn.

Tovább


Elhagyott helyek: Hashima-sziget

Valaha a világ legzsúfoltabb helye volt, ma már egy lélek sem él rajta.

Ez talán a világ egyig legfurcsább szigete. Egy apró sziklás kupac a Japán-tenger vizében, mégis valaha itt éltek a legzsúfoltabban az emberek. A sziget története is ilyen különleges.

Hivatalosan ezen a szigeten volt a valaha számolt legnagyobb népsűrűség. Összehasonlításul: Magyarország átlagos népsűrűsége 108 fő/km2, Budapesté 3320fő/km2. A szigeten fénykorában 5300 ember élt, ez a szigetre vetítve átlagosan 88 300fő/km2. De mivel a szigetnek csak egy részét lakták, így a népsűrűség 139 100fő/km2. Elképesztő tömegnyomor.

Tovább


Az űrbányászok menthetik meg a Földet

Az SF történetekben és filmekben rendszeresen felbukkannak űrbányák, egész aszteroidák feldolgozása. A téma abszolút érthető, hiszen a gazdaság egyik alapja a nyersanyag kitermelés. Az egyik alapvető ok, ami miatt a bolygónkon kívül kell terjeszkednünk, az pont a csökkenő nyersanyag készletek. A nemrégiben megalakul Planetary Resources nevű amerikai cég úgy döntött, megindul ezen a költséges úton. És mellékesen lehet, hogy egyszer megmentik a Földet.

Tovább


Ijesztő elhagyott házak

A horrorfilmek hatására félünk az elhagyott házaktól, pedig a lepusztulás önmagában is szép lehet.

Tovább


A legszebb szellemváros

A százmilliós luxusházakban még senki sem lakott.

Tovább


Már az Isten is elhagyta Detroitot

Az amerikai autógyártás központja a hatvanas években hanyatlásnak indult, de a 2008-as ingatlanpiaci válság pecsételte meg a sorsát. Az autógyárak bezárása és a jelzáloghitelek bebukása miatt százezrek hagyták el a várost. Nem csak a házak állnak üresen, de a templomokat is elhagyták hívek és az egyház egyaránt. Detroit elhagyott templomai.

Tovább


Nem itt történik, de most!

Az Amnesty International emberjogi szervezet svájci tagozata Zürich utcáin sokkoló plakátokat helyezett el. "Nem itt történik, de most" figyelmeztetnek a címek. Mintha egy virtuális világ-szemüvegen keresztül látnánk az erőszakot. A plakátok pontosan illeszkednek az utcaképbe, mindennapjainkban teszik láthatóvá azt a szenvedést, amelyet a világban az elnyomottak kénytelenek elviselni.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog