A piszoárok fölött is véget ért az analóg korszak, itt vannak a komputeres vizelde játékok. Kizárólag játékos (és ittas) férfiaknak.

A legegyszerűbb piszoár játék egy egyszerű bogár vagy pókmatrica volt, amelyre a férfiember célba lövöldözhetett, bocsánat, locsolhatott. Kb. öt évvel ezelőtt láttam Ausztriában az első igazi játékot. Egy tenyérnyi focikapu, amelynek felső kapufájáról egy borsónyi gumilabda csüngött alá. Pontos célzással szép gólokat lehetett „lőni”.

De japánban már a vécé is belépett a XXI. századba. a SEGA elektronikus játékainak új piacot fedezett fel a nyilvános férfi vécékben. A Toylet Games fantázianevű piszoár két részből áll. A hagyományosnak mondható kagylóba egy érzékelő lap van beleépítve, szemmagasságban egy színes képernyőt helyeztek el.

Eddig három játékról van tudomásom.  A dús fantáziájú Graffiti Eraser esetében falfirkákat kell jól irányzott vízsugarakkal lemosni. Az északi szél nevű játékban a szélfuvallatot irányíthatja a férfiember, amellyel egy hölgy szoknyáját lehet fellibbenteni. A harmadik játék esetében a saját vízsugarunk egy pisilő szobrot irányít, a feladat, hogy a kis puttó pontosan és minél többet az üvegbe pisiljen.

Szerény sejtésem szerint a játéknak két célja van. Egyrészt pontosabb célzásra sarkalja a delikvenseket, amely révén a környezett tisztább lesz, és a takarítási költségek is csökkennek. Másrészt a játékba beágyazva reklámok helyezhetőek el, amelyet muszáj végig néznie, mert pontosan szem előtt van, ezért mást nem is tehet.

 

A játék egy nemzetközi kiállításon:

 

Ajánlat:

Golyóálló póló

Lebegő ágy

 

Ne hagyd ki a többit sem.