Egy székesegyház, amely nem a méretével nyűgözi le a látogatóit, hanem azzal, ahová épült: egy meredek falú szurdok fölé.

Közép-Amerikában Ecuador és Kolumbia természetes határa egy szakaszon a  Guáitara folyó. A kis folyó egy mély szurdokban folyik a tenger felé.


Nagyobb térképre váltás

A környék szép, de nem túl érdekes, mint ahogy a közeli Ipiales városa sem. Azonban a szurdok talán legszebb része felett egy különleges híd ível át, amelyre egy székesegyház épült. A látvány egyszerűen lenyűgöző.

Nevét egy, a palához hasonló üledékes kőzetről kapta, amelyből a környék sziklái állnak.

A neo-gótikus épület különlegessége, hogy a templom hátsó falát díszítő oltárkép a szurdok falára simul.

A legenda szerint 1754-ben egy indián származású anya, Maria Mueces, és Rosa nevű süketnéma lánya  útközben hatalmas viharba került.  A sziklák alatt találtak menedéket.

 

A süketnéma Rosa egy hatalmas villámláskor felkiáltott: „Hív engem..”, és rámutatott a megvilágított sziklára, amely felet a szűzanya képe jelent meg. A szikla és a kép ma is látható.

 

A jelenés miatt zarándokhellyé vált, és több csodálatos gyógyulásról is beszámoltak a krónikák. Ezért épült ide a székesegyház.

 

Az első templom a 18. század közepén, szalmából és a fából épült. Ezt felváltotta egy új, nagyobb szentély 1802-ben, Ezt kibővítették és egy híddal csatlakozik a kanyon másik oldalához. Az El Santuario de las Lajas katedrális 1916-1949 között épült.

 

A templom körüli sziklafalat azóta ellepik a zarándokok köszönő- és hálatáblái.

 

 

Csatlakozz a több mint nyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:   Különleges szigetek

Napi videó:   Tökéletes lánykérés

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Szakrális csodák: a Keresztek hegye

Kinkakudzsi, az Aranytemplom

Élő templom

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via wikipedia)