A hadsereg már használja a harctereken a felderítő robotokat, de mit csináljon az átlag civil, ha szeretne valami ilyet otthonra. Nekik készült a Rovio.

A Rovio egy körülbelül húsz centiméteres, háromkerekű robotjármű, amely videokamerával, és WI-FI kapcsolattal rendelkezik. Egy PC-s kapcsolat, és egy hozzá mellékelt szoftver segítségével tetszés szerinti útvonalra programozható, amely során videofelvétel készít. A rádiós kapcsolat segítségével elküldi azt a számítógépnek, amely rögzíti, vagy akár az internetre is továbbíthatja. Így bármikor ellenőrizhetjük, mi történik otthonunkban.

A szolgáltatás nem lenne teljes, ha nem lehetne távolról, az Internet segítségével is irányítani. Természetesen lehet, és ekkor élő képet közvetít irányítójának. Amennyiben érzékeli, hogy akkumulátora lemerülőben van, odagördül dokkoló állomásához, és feltölti magát. A fejlesztők között rendkívül népszerű, szinte minden böngészőből irányítható, de már minden valamirevaló mobiltelefonos operációs rendszerhez van kliensprogram.

A rovio már Magyarországon is megvásárolható. Az egyetlen veszély, ami a tulajdonost fenyegeti, hogy a betörőnek annyira megtetszik a Rovio, hogy elviszi magával.

 

 

 

Ezt láttad már?

Robot helyettesíti a gyereket az iskolában

Szombati Dizájn: Sisakművészet

Árvíz idejére: úszó házak Hollandiából

Az igazi óriások: a Dubai és Atlantai akvárium

 

Ne hagyd ki a többit sem.