Egy cseh cég megálmodta a jövő repülő biciklijét. Lelki szemeink előtt ne E.T. jelenjen meg, ahogy a BMX bringa első csomagtartójában elrepül a hold előtt. A futurisztikus járgány inkább az ultrakönnyű moszkitó helikopterekre emlékeztet.

Első ránézésre több mint kétséges, hogy a szerkezet tud-e valójában repülni. Még az sem bizonyos, hogy kerékpárról beszélhetünk, mert erősen kétséges, hogy ekkora szerkezettel a derekunk körül lehetne-e az utcán tekerni. Talán inkább beszélhetünk lábhajtású helikopterről. Az indulás elvileg nem okozhat nehézséget, mert két oldalról láb támasztja alá.

A lényeges különbség, hogy tekeréssel nem közvetlenül a rotorokat hajtjuk meg, mert ez kiszolgáltatottá tenné a gépet a pilóta kondíciójának. A pedálozással ugyanis áramot termelünk. A motorok ultrakönnyűek, és ritkaföldfém-mágnesekből épülnek meg. A gép stabilitásával a pilótának nem kell foglalkoznia, ugyanolyan fedélzeti komputer gondoskodik az egyensúly megtartásáról, mint amilyen a hasonló felépítésű játékokban van.

A termék még csak rajzasztalon létezik, de érdekes lenne látni, ahogy repül az égen. Az idő majd eldönti, hogy a koncepció életképes-e.

Ha tetszik, oszd meg ismerőseiddel, és csatlakozz a több mint kilencezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Gyors fejrázás

Napi videó:   Amikor a vonósnégyes nem veszi komolyan

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Kolelinia, avagy kerékpárút a levegőben

Amikor bedől a szobabicikli

Nekem ez kell: a legkirályabb szobabicikli

(via iif)