Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átlátszó repülő

Az Airbus szerint 2050-ben olyan repülőkkel utazhatunk, amelyek fala átlátszó lesz.

Tovább


Gondolatolvasó kutyák

Akinek van kutyája, és hosszú évek óta él vele közös fedél alatt, tudja, hogy ezek a jószágok mennyire értelmesek, mennyire ragaszkodnak az emberhez, milyen empátia van bennük. Néha mintha előbb hajtanák végre a parancsot, mint ahogy kimondjuk. Szinte gazdáik gondolatát is kitalálják. Az emberben az a gondolat ver fészket, hogy szinte belelátnak a fejünkbe.

Ez nem csak nekem jutott eszembe, hanem amerikai kutatóknak is. Olvasom a hírügynökségi hírek között, hogy kísérletezés után ők arra az eredményre jutottak, hogy a kutyák feltehetően velük születetten képesek olvasni az emberek gondolataiban.

Egyfajta "ebtelepátia" létezését már korábban is feltételezték tudósok, illetve gazdik, mivel számosan tapasztalták, hogy kutyájuk kitalálja gondolataikat. A Florida Egyetem kutatói nemrégiben megerősítették a hipotézist egy kísérlettel.

Kutyákat és farkasokat engedtek élelmet kunyerálni embertől. Utóbbiból kettő alany közül választhattak az állatok: az egyik ember rájuk figyelt, a másik közömbös volt irányukban. Megmutatkozott, hogy bizonyos körülmények között még a farkasok is érzékelték az emberi figyelmet, a kutyák pedig náluk jóval határozottabban.

A tudósok szerint mindebből az következik, hogy a kutyák veleszületett képessége az emberi elme állapotának-hangulatának érzékelése, hiszen farkasok is képesek rá. Az is igaz, hogy ez a képesség erősödik, ha "embergazdag" környezetben él a kutya.

 

 Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szupercsiga

Poliptámadás

Gigászi hangyakolónia

Labda akadt a csuka torkán

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


A 15 legkirályabb rendőrautó

A világ rendőrségeinek egyik nagy problémája, hogy átlagos autóival képtelen utolérni a szuperautókat. Ezért több rendőrség is szolgálatba állított az autópályákon sportkocsikat. Emellett a kínálatot színesíti néhány különleges darab is. A világ 15 legdögösebb rendőrautója:

Olaszország - Lamorgini Gallardo LP560. Az 560 lóerős, több mint 300 kilométer/órás sebességre képes autó egy standard Gallardot váltott fel, amely négy év alatt 140 000 kilométert futott az olasz autópályákon.

Tovább


Intelligens randi-asztal

A Carnegie Mellon Egyetemen olyan intelligens asztalt fejlesztettek ki, mely egy randevúnál érzékeli, hogy a szembeülő felek kezdenek egymásra hangolódni, vagy éppen szeretnének véget vetni a kínos helyzetnek.

Tovább


Legkirályabb sakkkészletek

A hagyományos sakkkészletek évszázadok óta a művészek kedvenc alapanyaga volt. A hagyományos készletek díszített bábui mellett megjelentek a díszesen faragott bábuk is. A modern művészet sem ment el emellett a téma mellett. Íme néhány ötletes, néhol meghökkentő alkotás.

Tovább


Szépségverseny vagy pedofil paradicsom

Az Amerikában zajló gyermekszépségversenyek az elmúlt évtizedek alatt valami torz versengésbe csaptak át, amelynek áldozatai maguk a gyerekek. 4-7 éves kicsik, akiknek óvodában, iskolában, játszótéren lenne a helyük, huszonéves dámáknak maszkírozva produkálják magukat a színpadon, csakúgy, mint a felnőtt szépségversenyeken. Olyan az egész, mintha a New Yorki luxusprostiket keresztezték volna a Las Vegasi táncosnőkkel, és egy bangkoki gyerekbordéllyal.

Ez a pedofil paradicsom, egy olyan rémálom, amely eltorzítja ezeknek a gyerekeknek a lelkét, jellemét, miközben szeretetből megpróbálnak megfelelni az anyák elmebeteg vágyálmainak, amelyek saját sikertelen életükből fakadnak. Milyen beteg világ kell ehhez, hogy ezt szépnek és cukinak lássa. Férfiként és apaként is egyaránt borzasztónak, lealacsonyítónak látom az egészet. De inkább a képek beszéljenek helyettem. Ja és világbéke...

Tovább


Segway P.U.M.A.

A Segway nem állt le a fejlesztésekkel. Új járgányát már az igazi városi közlekedésre tervezték.

A Segway kétkerekű közlekedési eszköze a világon mindenhol meghódította az embereket. A villámgyors elterjedésének egyet tényező szab gátat: az ára.

De közben a fejlesztések folynak tovább. A Segway és a General Motors bemutatta közös fejlesztését. A P.U.M.A. (Personal Urban Mobility and Accessibity – személyes városi mozgékonyság és elérhetőség) a roller nagyvárosi kétszemélyes változata, amely már az autót is tudja pótolni.  A működési elve ugyanaz, csak a lépték változott. Nagyobb és erősebb akkumulátorok, erősebb elektromos motorok, az utas biztonságát és kényelmét fokozó fülke és bukócsövek.

A P.UM.A. végsebessége 56 kilométer, hatótávolsága 56 kilométer. Ha lemerül az akku, ez a jármű is felbillen, ezért támasztókerekeket kapott. A nagyvárosi közlekedésben tökéletes lenne, de használhatóságát befolyásolja, hogy akkumulátorainak feltöltése több órát vesz igénybe.

A járműből eddig még csak bemutató példány készült, egyelőre szó sincs a gyártásáról. A fejlesztők szerint még nem ért véget a fejlesztői munka. De hamarosan feltűnhetnek utcáinkon ezek a látványos és praktikus járművek.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Elektromos terepgördeszka

Forradalmi Honda robogó

Homokóra - villanyrendőr

Aranyautó

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra

Tovább


Ablakból kihajtható balkon

Hogyan lesz az ablakból terasz? Hofman Dujardin holland építész egy olyan építészeti ötlettel rukkolt ki, amelytől mindenki csak a fejét fogja, hogy ez a pofon egyszerű ötlet miért nem jutott eddig még senki eszébe.

Egy hagyományos többlakásos házon váltakoznak az ablakok és a balkonok. Miért ne lehetne ezt egyesíteni? A BloomFrame ablakkeret 200 cm széles és 270 cm magas. A 150 centiméter fal fölött 120 centiméter magas ablak húzódik teljes szélességben. Azonban egy gombnyomásra a fal kihajol a házból maga után húzva az ablaktáblát. A falból egy 200x150 cm-es balkon padlója lesz, az ablak lesz a korlát. A balkon két végét automatikusan szétcsúszó oldalfal zárja le.

A megoldás zseniálisan egyszerű, és számos előnyt nyújt. Például nincs gond a balkon takarításával, nem lesz óhatatlanul a tél folyamán lomraktár. Ha ehhez hozzászámoljuk, hogy a balkonok általában a lakás négyzetméterárának feléért kerül kiszámlázásra, ez a módszer akár olcsóbb is lehet. 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Auto-tetkó

Lebegő felhő-ágy

Képernyő az utca felett

Bioszféra a lakásban

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra

Tovább


Szintetikus üzemanyag

Az elmúlt évek olajválsága végre ráébresztette a világot, hogy alternatívákat kell találnunk a kőolaj kiváltására.Így született meg a szintetikus GTL, amely már repülőgépeket is hajt.

Tovább


Auto-tetkó

Nehéz eldönteni, hogy amit a képen látunk, az egy öreg, megbuherált Singer varrógép, vagy egy középkori kínzóeszköz. Mindenesetre elég riasztóan néz ki. Bátorság kell hozzá, hogy az ember beledugja a kezét, ráadásul még le is szíjazza.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog