Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az egyetlen név, ami az űrből is látszik

Egy arab sejk kilométeres betűkkel a sivatag homokjába íratta nevét. A mestermű a Google Föld képein is remekül látszik.

Tovább


Egy jó képért mindent

Egy igazán jó fotóért mindent vállalni kell. 22 remek kép a fotósokról.

A világ érdekes fotós fényképész vállal

Tovább


Extrém szakállak versenye

A kétévente megrendezésre kerülő szakáll és bajusz világbajnokság legjobb arcai:

Tovább


A világ legbarátságosabb bálnája

Mexikó egyik legizgalmasabb turistalátványossága a bálna simogatás az öbölben.

Tovább


Kozmikus szeszfőzde

Ha az egész univerzum él, akkor erősen pityókás lehet, mert a csillagközi térben rengeteg alkoholra bukkantak a csillagászok.

A csillagközi felhők sokféle dologból állhatnak, porból, gázokból, szervetlen és szerves vegyületekből. Némelyik ezerszer akkora, mint a naprendszerünk. Szilárd és sűrű magjuk olyan komplex molekulák kialakulását teszi lehetővé, amelyek jól ismertek az élő környezetben. Az egyik legfurcsább csillagközi felhő, amit a csillagászok találtak, etil-alkoholból áll, vagyis az általunk is jól ismert, és lelkesen ivott alkoholból. Kicsit olyan a hely, mint egy csillagközi sörfőzde.

Tovább


Amikor a nagy ember megmondja a frankót

Imádom, amikor politikusok, nagyhatalmú vezetők sikeresen egyetlen mondattal hülyét csinálnak magukból. Ezzel is bizonyítva az évezredes tényt, hogy nem mindig a méltók jutnak fel a csúcsra. Pozíciójukból adódó arrogancia leplezi le tudatlanságukat, szánalmas ostobaságukat. Bizonyítékául annak, hogy nem csak kis hazánkban ilyen szánalmas a politikai felhozatal, jöjjön egy kis nemzetközi hülyeség körkép.

"Még hogy maffia? Á, marhaság"

(J. Edgar Hoover, az FBI elnöke, 1958)

"Amerika nem működhet alkoholtilalom nélkül. Ez egy egyszerű tény!"

(Henry Ford, a Ford Motor Co. elnöke, 1929)

Tovább


Norvég csodák: A troll nyelve

Norvégia legszebb természeti kincsei a hajdani jégkorszaki gleccsereknek köszönhetőek. Évezredek alatt óriási, több száz méter mély, szinte függőleges falú árkokat vájtak a sziklába. Egy ilyen hajdani gleccser medrében alakult ki a Ringedalsvatnet-tó, amelynek leghíresebb látványossága a troll nyelve.

Tovább


Futurisztikus organikus faház

Ez a ház azon ritka alkotások egyike, amikor a jó izlés találkozott a szép környezettel, a lehetőséggel, és egy kiváló tervezővel. A házat a neves építész, Robert Harvey Oshatz álmodta meg az erdő közepére.

Tovább


Gigaburger

A szombati kellemes meleg egy kis kerti sütögetésre inspirált. De valami, látványosat, valami szokatlant akartam készíteni. Így jött az ötlet, hogy készítek egy óriási sajtburgert, egy gigaburgert, amely alatt recseg az asztal. Így készül a Gigaburger:

Tovább


A Machu Picchu titokzatos óriása

Tegnap hívták fel a figyelmemet a titokzatos perui óriásra. A Machu Picchu lélegzetállító romjai felett nyugvó óriás képe meglepett.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog