Amikor a házainkba beköltöző intelligens eszközökről beszélünk, már nem csak a szórakoztató eszközökre gondolhatunk, hanem az otthonunk működését biztosító rendszerekre is. Amerikában nemrégiben intelligens fűtő-termosztátot dobtak piacra.

A termosztát legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy képes megtanulni a szokásainkat. A különböző napszakokban beállítjuk a számunkra megfelelő hőmérsékletet, amelyet a továbbiakban a termosztát figyelembe vesz. Emellett mozgásérzékelőket is tartalmaz, amellyel megfigyeli a mozgási, illetve tartózkodási szokásainkat a lakásban. Mindössze egy heti megfigyelés után már elkezdi önállóan szabályozni a fűtést.

Ennek megfelelően, amikor nem vagyunk otthon, vagy huzamosabb ideig nem használunk bizonyos helyiségeket, ott csökkenti a hőmérsékletet, ezzel spórolva a fűtésszámlán. De mire felébredünk, vagy éppen hazaérünk, addigra optimális hőmérséklet vár minket.

A készülék roppant egyszerűen kezelhető, mindössze egy tekerőgombbal állíthatjuk be a hőmérsékletet. Különlegessége, hogy Wi-Fi kapcsolatra képes, ezért egy számítógépről, vagy éppen egy okostelefonról is szabályozható. Az ehhez szükséges applikációk ingyenesen letölthetőek az eszközhöz az interneten.

Az intelligens termosztátot 250 dolláros áron lehet megvásárolni.

Csatlakozz a több mint nyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:   Jó kis verseny volt

Napi videó:   Őrült száguldás a városon át

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Legszebb helyek a Földön: Aogashima-sziget

Nekem ez kell: Viharálló esernyő

A világ legmagasabb LEGO-karácsonyfája

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via Nest)