Jó néhány kísérletet láthattunk már arra, hogy az otthoni testedzésbe befektetett energia valamilyen módon megtérüljön. Láthatunk már szobabiciklire kötött dinamót, amely egy lámpát működtetett, vagy olyan bringát is, amely egyenesen a turmixgépet hajtotta meg. Hasonló ötletek tucatjait láthattuk már.  Azonban egy ötlet teljesen új alapokra helyezi az energia visszanyerést.

Az egyszerűen csak Wheel (kerék) névre hallgató kondigép leginkább egy mókuskerékre emlékeztet, de valójában mosógép. A sportolni vágyó tulajdonos csak beáll a kerékbe és futni kezd a gumírozott felületen. A kerék valójában nem fordul körbe, csupán egy ívelt futópadon edzhetünk. Ezzel áramot termelünk, amellyel a gép aljában elhelyezett mosódobot mozgatjuk.

Az árammal nem csak a mosógépet hajthatjuk meg, hanem egyéb gépeket is táplálhatunk. De ez működtetheti a futó elé beépített nagy ívelt monitort is, amin filmeket, vagy a tévéműsort nézhetjük. De a mosáshoz nem szükséges feltétlenül futni, a gép felszínét napelemek borítják, ezek is elláthatják a gépet a szükséges energiával.

A Wheel csupán koncepció, még nem létezik működő példánya, a tervet az idei ElectroLux Lab versenyre készítette a dél-koreai dizájner, Si Hyeong Ryu.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  A legjobb diótörő

Napi videó:  Siklóernyő és siklóruha

Napi fotó: Keresztszemes tetkó

Macskaőrség: A mikor a cica bosszantja a gazdit

(via)